Menu
Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre sliter på Opinions nye måling for ABC Nyheter og Altinget. Foto: Terje Pedersen / NTB

Arbeiderpartiet får 16 prosent på ny måling

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 16 prosent på en ny måling Opinion har utført for ABC Nyheter og Altinget. Det er mindre enn halvparten av Høyre.

Av NTB | 02.03.2023 08:55:34

Politikk: Dette er den laveste oppslutningen Arbeiderpartiet har fått på en Opinion-måling siden analysebyrået startet med partimålinger i 2007, skriver ABC Nyheter og Altinget.

Arbeiderpartiet får 16 prosent på målingen, som er ned 1,3 prosentpoeng i forhold til februarmålingen. Selv om Senterpartiet går fram 0,6 prosentpoeng – til 6 prosent – går regjeringspartiene samlet tilbake 0,8 prosentpoeng på målingen.

Statsviter og ekspert på norsk politikk Svein Erik Tuastad mener Norge er inne i en periode preget av generell misnøye, og at regjeringspartiene automatisk blir straffet av velgerne i slike perioder.

– Jeg er ikke sikker på at velgerflukten fra Arbeiderpartiet kommer til å vare, men at det er et uttrykk for at velgerne er frustrerte over vanskelige tider. Samtidig er regjeringen konstant på defensiven i flere saker, sier Tuastad til ABC Nyheter.

Høyre går opp 0,6 prosentpoeng til får 32,5 prosent, som gjør partiet dobbelt så stort som Arbeiderpartiet.

På målingen havner KrF, Venstre og Miljøpartiet De Grønne (MDG) under sperregrensen. KrF går ned fra 4 til 3,4 prosent, Venstre fra 5 til 3,9, mens (MDG) har falt fra 4,3 til 3,4.

Andre parter får følgende tall i målingen: Rødt 6,9 (+0,5), SV 9,2 (+1,2), Frp 13,6 (+1), mens kategorien «andre» står uforandret på 5 prosent.

1.053 personer er spurt i målingen som er gjort i perioden 21.–27. februar. Målingen har en feilmargin mellom 1 og 3 prosentpoeng.

(©NTB)

Flere nyheter: