Menu
Nødetatene ved inngangen av bunkeren i dagene etter festen. Foto: Jil Yngland / NTB

To menn dømt til fengsel etter bunkerfesten i Oslo

To menn i 20-årene er dømt til fengsel i halvannet år hver etter den ulovlige festen i en avstengt bunker på St. Hanshaugen i Oslo i august 2020.

Av NTB | 06.01.2023 12:54:46

Medisin og helse: Oslo tingrett slår fast at de to mennene «handlet grovt uaktsomt ved å arrangere festen slik det ble gjort, med bruk av aggregater innendørs, og/eller at de unnlot å forhindre forgiftning ved å slå av aggregatene. De forårsaket dermed både fare for og rent faktisk forgiftning av festdeltakere».

De to mennene må også betale erstatningssummer på rundt 550.000 kroner til to menn som ble alvorlig skadd. To unge menn fikk hjerneskade etter å ha pustet inn dieseleksos.

Det var klokken 3.46 natt til søndag 30. august 2020 at en politipatrulje fant sju unge personer bevisstløse i krysset mellom Uelands gate og Colletts gate på St. Hanshaugen i Oslo. Deretter ble evakuering og livreddende førstehjelp satt i gang.

Minst 200 personer var invitert på ravefesten, som ble holdt i en avstengt og sanert bunker. I løpet av timene festen varte, deltok rundt 100 personer. Arrangørene etablerte en provisorisk inngang gjennom en luke på 96×105 centimeter. Inne i bunkeren plasserte de et dieselaggregat, uten å sørge for skikkelig brannsikring eller utlufting, ifølge dommen.

Advokat Ida Andenæs, som forsvarer den ene av de to dømte, opplyser til NTB at de vil gå gjennom dommen, og at det er for tidlig å si om de anker eller ikke.

Marit Lomundal Sæther, som forsvarer den andre, sier de vil bruke tiden fram mot ankefristen til å gjennomgå dommen grundig – for å vurdere om de skal anke.

Flere nyheter: