Menu
Mette Lothe fra Haugesund er innstilt av flertallet i komiteen, på en tredjeplass. FOTO: Venstre

To Haugalendinger innstilt på topp 5

Mette Lothe fra Haugesund og Bjarte Espeland Horpestad fra Karmøy blant topp 5 på innstilling for Rogaland Venstres stortingsliste.

Av Egil M Solberg | 27.06.2024 09:21:47

Politikk: Nominasjonskomiteen i Rogaland Venstre offentliggjør i dag sin innstilling for Rogaland Venstres stortingsliste.

Kjartan Alexander Svartsund Lunde fra Stavanger er enstemmig foreslått som toppkandidat.

I innstillingen er også Mette Lothe fra Haugesund og Bjarte Espeland Horpestad fra Karmøy blant topp 5.

Mette Lothe er innstilt av flertallet i komiteen, på en tredjeplass. Lothe sitter i Bystyret i Haugesund. Hun er gruppeleder og nestleder i utvalg for Plan og miljø. Hun har også vært leder i Haugesund Venstre.

– Jeg er stolt og takknemlig for å bli nominert, og innstilt til stortingsvalglisten for Rogaland Venstre. Venstre, nord for Boknafjorden, blir sett og hørt lokalt, og kandidater høyt på stortingslisten vil gjøre vår politikk mer synlig og interessant for flere i et stortingsvalg.

– Jeg tror det er mange Venstrefolk der ute som venter på de rette argumentene. Som fersk gruppeleder i Haugesund Venstre har jeg fått innblikk i hvor skoen trykker, og hvordan kommuner, mindre enn Stavanger, kan blir påvirket av nasjonal og fylkespolitikk. Jeg vil være med på å utvikle et Rogaland der folk har frihet, samtidig som vi tar vare på hverandre, miljøet, naturen og fremtidige generasjoner, sier Lothe.

Videre finner man Bjarte Espeland Horpestad på en 5.plass. Horpestad. Han er i dag fylkesleder i Rogaland Venstre. Bjarte har lang politisk fartstid til tross for sine 26 unge år. Han sitter i kommunestyret i Karmøy og er leder i Hovedutvalg oppvekst og kultur. Horpestad er også leder for Rogaland Venstre.

– Etter flere møter og gode diskusjoner er nominasjonskomiteen nå ferdig med sin jobb. Vi har utarbeidet en innstilling med 20 gode og dyktige kandidater. Innstillingen er jevnt fordelt i forhold til geografi og kjønn. Vi har en innstilling som vi mener speiler Venstre på en god måte. Vi har en god kombinasjon med erfarne og unge kandidater, uttaler leder av nominasjonskomiteen Ann Elin Pie

Flere nyheter: