Menu
Flere bilister i svært høy hastighet ble natt til søndag stanset flere stedet i landet. I Gol ble to bilister målt til over 170 kilometer i timen på riksvei 7. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

To biler målt til 172 km/t i 80-sone i Gol

Natt til søndag har flere bilførere mistet førerkortet etter å ha kjørt svært fort. I Gol ble to unge førere målt til over 170 kilometer i timen.

Av NTB | 04.06.2023 08:58:48

Økonomi og næringsliv: Tre unge bilførere ble stanset i en laserkontroll på riksvei 7 i Gol rundt midnatt. To av førerne ble målt til 172 kilometer i timen, mens den siste av førerne ble målt til 131 kilometer i timen. Målingen fant sted i 80-sonen.

– Jeg skal ikke konkludere, men her snakker vi nok om tre personer som kommer til å være uten førerkortet i lang tid, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han forteller at det kan se ut som de tre drev med kappkjøring. Riksvei 7, som går gjennom Hallingdalen, er en ulykkesbelastet strekning, og ifølge Johnsrud kan man vente seg flere kontroller på strekningen.

– Det har dessverre vært en trend med mye stygg kjøring i det siste. Ikke bare her, men også i andre politidistrikter, sier operasjonslederen.

Natt til søndag ble det i flere politidistrikt meldt om alvorlige ulykker og fartsovertredelser. I tillegg til de tre i Gol, ble en fører tatt i 146 km/t i 90-sonen i Stavanger, mens en annen ble stanset i 143 km/t i 80-sonen i Møre og Romsdal.

Første lørdagen i mai i år mistet ti unge førere lappen i Vestfold etter at utrykningspolitiet gjennomførte en fartskontroll i forbindelse med et biltreff i distriktet, skriver NRK.

Så langt i år har 40 mennesker omkommet på norske veier. Etter flere år med nedgang ser Statens vegvesen nå at antallet unge mennesker som dør på veiene, øker. Det er ti år siden tallene for gruppen 16 til 24 år er like høye som nå, ifølge Vegvesenet.

(©NTB)

Flere nyheter: