Menu
Foreldre og barn blir fraktet om bord i en buss for å holde varmen mens de venter på informasjon om hva som har skjedd med barna deres. Foto: Ryan Remiorz / AP / NTB

To barn omkom da buss krasjet inn i barnehage i Montreal – seks er innlagt på sykehus

En buss krasjet inn i en barnehage i forstaden Laval nord for Montreal i Canada onsdag. To barn er omkommet og seks er skadd, opplyser helsepersonell.

Av NTB | 08.02.2023 18:35:31

Utdanning: Politiet har sperret av et stort område rundt barnehagen ettersom flere fortvilte foreldre har kommet for å se hvordan barna har det.

Bussjåføren, en ansatt i det lokale kollektivfirmaet Société de transport de Laval, er pågrepet, opplyser François Bonnardel, minister for offentlig sikkerhet i provinsen Quebec. Det er fortsatt ukjent om bussjåføren er siktet.

– Det er en forferdelig tragedie, sier Bonnardel.

Video fra stedet viser bussen som kjører inn i barnehagen, som ligger i enden av en innkjørsel. Bussjåføren må derfor ha kjørt av veien for å treffe den, ifølge AFP. Ifølge CityNews utelukker ikke politiet at dette var en bevisst handling.

Politiet opplyser at de fikk melding om hendelsen klokken 8.30 lokal tid, som tilsvarer 14.30 norsk tid. Statsminister Justin Trudeau sier han er forferdet over hendelsen.

– Jeg er knust. Det er vi alle. Jeg kan ikke forestille meg hva familiene går gjennom, sa han til journalister i det canadiske parlamentet i Ottawa.

(©NTB)

Flere nyheter: