Menu
Demonstranter med en plakat der det står «Ære Ukraina! Ære heltene!» under en markering foran nasjonalforsamlingens i Georgias hovedstad Tbilisi fredag. Foto: Shakh Aivazov / AP / NTB

Titusener samlet til Ukraina-markering i Georgia

Om lag 30.000 mennesker deltok i en solidaritetsmarkering for Ukraina i Georgias hovedstad Tbilisi fredag.

Av NTB | 24.02.2023 20:15:35

Politikk: Georgia er i likhet med Ukraina en tidligere Sovjet-republikk, og russisk-støttede separatister kontrollerer to utbryterrepublikker.

Demonstrasjonen ble arrangert av opposisjonen og ukrainske aktivister som har flyktet til Georgia. Folk hadde med seg både EU-flagg og ukrainske flagg, og folkemengden sang både den georgiske og ukrainske nasjonalsangen.

Også Kyivs borgermester Vitalij Klitsjko deltok – på storskjerm.

Georgias statsminister Irakli Garibasjvili fordømte fredag krigen som totalt uakseptabel og fastslo at det georgiske folket har stått side om side med det ukrainske folket siden første dag.

Den siste tiden har imidlertid regjeringen fått kraftig kritikk for å dyrke det mange mener er anti-ukrainske følelser og føre landet bort fra demokrati og vestlige standarder.

Garibasjvili har på sin side forsvart det han omtaler som en balansert Russlandspolitikk, som skal sikre «fred og stabilitet». Han har også anklaget visse krefter i Kyiv og Vesten for å forsøke å trekke landet inn i krigen.