Menu
Tiril Udnes Weng tok sin første verdenscupseier. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tiril Udnes Weng tok sin første verdenscupseier i Tour de Ski

Tiril Udnes Weng seiret på 10 kilometer jaktstart i Tour de Ski søndag. Hun slo konkurrentene på oppløpet og tok sin første verdenscupseier.

Av NTB | 01.01.2023 00:45:07

Sport: Finske Kerttu Niskanen tok annenplassen, mens den svenske stjernen Frida Karlsson endte som nummer tre.

Anne Kjersti Kalvå ble firer.

– Det var veldig tøft der. Frida gikk veldig fort. Jeg tror nedoverbakkene reddet meg i dag, jeg hadde veldig gode ski, sa vinneren i et intervju med arrangøren.

Hun leder sammendraget med knapp margin.

Tiril Udnes Weng startet 17 sekunder bak ledende Nadine Fähndrich, men i en kvartett med tvillingsøster Lotta, lagvenninne Anne Kjersti Kalvå og den svenske stjernen Frida Karlsson, samlet de seg i front tidlig.

På oppløpet sto det mellom Tiril Udnes Weng, Karlsson og Niskanen, og der var den norske jenta best. hun vant med fire tideler til Niskanen.

Heidi Weng ble nummer åtte, mens Astrid Øyre Slind endte på 10.-plass. De begge gikk seg stort opp fra lørdagens sprintresultat. Silje Theodorsen og Mathilde Myhrvold ble henholdsvis nummer 22 og 24.

Det ble en god start for de norske håpene på lørdagens sprint. Der ble Lotta Udnes Weng treer, mens tvillingsøster Tiril tok fjerdeplassen. Kalvå sikret seg viktige sekunder med en finaleplass der hun ble nummer seks.

Det var fire løpere som startet i sjiktet 17-21 sekunder bak Fähndrich. I tillegg til de tre norske var også Karlsson i den gruppa.

Sistnevnte satte standarden tidlig med høy fart i jakten på Fähndrich. Etter 3,7 kilometer hadde det samlet seg en kvintett i front med Karlsson fremst.

Mot slutten skaffet Tiril Udnes Weng seg en god posisjon inn på oppløpet og vant etappen og tok sin første verdenscupseier.

Mandag er det hvile- og reisedag i Tour de Ski. Tredje etappe er i tyske Oberstdorf tirsdag. Der skal det gås 10 kilometer klassisk intervallstart.

Udnes Weng-søstrene hadde begge 17 sekunder opp til ledende Nadine Fähndrich fra Sveits foran søndagens etappe.

Etter hvert falt Fähndrich av, mens finske Kerttu Niskanen kom opp i tetgruppa. Lotta Udnes Weng tapte en del tid fram til lederkvartetten med fire kilometer igjen.

(©NTB)