Menu
Foto: Berit Roald / NTB

Tiltalt for grovt brudd på dyrevelferdsloven

En hundeeier fra Sunnhordland er tiltalt for grovt brudd på dyrevelferdsloven. Under et tilsyn ble kvinnens hund funnet avmagret og inntørket. I tillegg hadde hunden store problemer med å bevege seg.

Av tomas | 28.02.2023 12:48:31

Kriminalitet og rettsvesen: En kvinnelig hundeeier fra Sunnhordland står tiltalt for grovt brudd på Dyrevelferdsloven. Ifølge tiltalen skal den kvinnelige hundeieren i flere år latt vær å sørge for at hunden fikk forsvarlig helseoppfølging eller avliving av hunden, skriver avisen Sunnhordland.

Under et tilsyn i 2020 avdekket Mattilsynet at hunden hadde dårlig bevegelse og var i tillegg tynn og mager. Under en ny inspeksjon i 2022 fant de hunden avmagret og inntørket, med innskrenket syn og store problemer med å bevege seg.

På grunn av tilstanden til hunden ble det fattet et hastevedtak om avliving, men hundeier nektet, skriver avisen.

I tiltalen kommer det også fram at det er lagt ned påstand om inndriving av penger tilsvarende det hundeeieren har spart på å ikke ta hunden til pålagt veterinærundersøkelse. I retten blir det også tema om hundeeieren får lov til å holde dyr i fremtiden eller ikke.

Haugaland og Sunnhordland tingrett har satt av to dager til rettsaken i slutten av mai. Strafferammen for brudd på Dyrevelferdsloven § 37 er bøter eller fengsel i inntil ett år eller begge deler.

Hundeierens forsvarer, Per Ivar Hessen, har ikke hatt møte med sin klient og kan derfor ikke kommentere saken.

Flere nyheter: