Menu
Mason Greenwood i aksjon for Manchester United i en treningskamp mot Kristiansund på Ullevaal stadion i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Tiltalen mot United-profil Greenwood frafalt – klubben vil gjennomføre egen prosess

Tiltalen mot Manchester United-spissen Mason Greenwood (21) er frafalt. Han ble i januar i fjor pågrepet mistenkt for vold og voldtektsforsøk.

Av NTB | 02.02.2023 18:47:39

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet i Manchester gikk torsdag ut med at Greenwood ikke lenger straffeforfølges. Årsaken er en kombinasjon av nye opplysninger i saken og at nøkkelvitner har trukket sin forklaring.

– Dette betydde at det ikke lenger var realistisk utsikt til domsfellelse, opplyses det.

– Jeg er lettet over at dette nå er over, og jeg vil gjerne takke min familie, mine kjære og venner for deres støtte. Det blir ingen ytterligere kommentar på dette tidspunkt, sier Greenwood i en kort uttalelse, ifølge Sky Sports.

United la torsdag kveld ut en uttalelse på sitt nettsted. Der står det at klubben merker seg at tiltalen mot Greenwood er frafalt, men at klubben vil gjennomføre sin egen prosess før den beslutter hva som skal skje videre.

– Vi vil ikke kommentere ytterligere før prosessen er gjennomført, står det.

I etterkant ble likevel Greenwood siktet for forsøk på voldtekt, overfall og drapstrusler.

Nesten umiddelbart ble han suspendert av Manchester United.

I midten av oktober ble 21-åringen tiltalt for voldtektsforsøk og møtte i retten for første gang. Han ble to dager senere løslatt mot kausjon.

Greenwood debuterte for Manchester United da Ole Gunnar Solskjær var manager i klubben. Det skjedde i mars 2019, og han står med 35 mål på 129 United-kamper.

Greenwood ble for ett år siden pågrepet som følge av påstander knyttet til en ung kvinne etter at lydopptak og bilder ble publisert i sosiale medier. Det var kvinnen selv som la det ut, men hun fjernet senere innleggene.

Nike avsluttet også sponsorkontrakten med unggutten, og Electronic Arts fjernet Greenwood fra aktive lag på videospillet Fifa.

(©NTB)

Flere nyheter: