Fredrik Bjørkan ble skadd da Bodø/Glimt tapte for Viborg i Spania torsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tap og Bjørkan-skade for Glimt i Spania

To uker før Lech Poznan kommer til Aspmyra for å spille første utslagsrunde i conferenceligaen fikk Bodø/Glimt-ledelsen litt å tenke på i 3-4-tapet for Viborg.

Av NTB | 02.02.2023 18:27:58

Sport: Etter 1-0-seier over Viking og 0-0 mot svenske Kalmar tidligere under de 18 dagene laget har tilbrakt på La Finca-anlegget i Alicante, ble det fire baklengsmål i torsdagens treningskamp.

Dessuten pådro Fredrik Bjørkan seg en skade som så bekymringsfull ut. I det 35. minutt ble han liggende rett ut nede ved dødlinja, før han tok seg til baksiden av låret og haltet av banen. Det så ut som en hamstringskade.

Glimts tropp til conferenceligaen må meldes inn før midnatt, og det er ikke plass til alle nyervervelsene. Glimt-trener Kjetil Knutsen har sagt til Avisa Nordland at klubben akter å melde inn Bjørkan, Joel Mvuka og Pemi Faris.

Da Bjørkan ble skadd, hadde Glimt allerede sluppet inn fire mål og lå under 1-4.

Albert Grønbæk utlignet til 1-1 i det 13. minutt, før den danske klubben scoret tre mål på rad. Nino Zugelj og Grønbæk pyntet på resultatet hver sin gang etter pause, men Glimt kom ikke à jour tross noen store sjanser til utligning.

– Vi så at vi må være på fra start mot gode lag.

Viborg er i oppkjøringen til vårsesongen i dansk superliga og skal spille seriekamp 20. februar. Det er fire dager etter at Glimt møter Lech Poznan.

– I første omgang var det gutter mot menn, der vi var guttene. De kom for enkelt mellom lagdelene våre, og alt gikk inn. De hadde fem cornere på rad der vi tapte alle duellene, sa Kjetil Knutsen til Glimts nettsted.

– Vi snakker mye om læring, og vi lærte fort til 2. omgang. Jeg driter egentlig i resultatet. Det handler om hvem vi skal være i spillet vårt, og vi kom til mange sjanser i den andre omgangen, sa Knutsen.