Menu
Kinesiskeide Tiktok står allerede overfor krav om et forbud i USA på grunn av tette forbindelser til myndighetene i Beijing. Appen er også under granskning i EU. Foto: Michael Dwyer / AP / NTB

Tiktok lover å følge EU-regler

Eierne av appen Tiktok lover å overholde EU-regler. Flere av unionens land har nylig anklaget Tiktok for ikke å håndtere personvern og innholdet sitt godt nok.

Av NTB | 17.02.2023 07:35:30

Kultur og underholdning: Tiktok, som er eid av kinesiske ByteDance, står allerede overfor krav om et forbud i USA på grunn av tette forbindelser til myndighetene i Kina.

Appen er også under granskning i EU, og unionen har den siste tiden presset gjennom en rekke forskrifter for å tøyle makten til de store teknologiselskapene.

I en uttalelse opplyser Tiktok at de har styrket avdelingen som jobber med at selskapet følger forskrifter og regler. Selskapet lover samtidig å bedre regulere innholdet på appen og i større grad fjerne skadelig innhold og desinformasjon.

Tiktok lover også å lagre all brukerdata fra europeiske borgere i Europa. Det skal blant gjøres gjennom etableringene av to nye datasentre, hvor ett skal ligge i Irland.

– Vi er også i dialog om å etablere et tredje datasenter i Europa for å styrke vår planlagte aktivitet i Irland. Brukerdataene til europeiske borgere vil bli overført i år og fortsetter i 2024, sier Rich Waterworth, sjef for Tiktok i Europa.

(©NTB)

Flere nyheter: