Menu
Tidligere statsminister i Pakistan Imran Khan forlater her retten i Lahore etter et rettsmøte fredag 19. mai. Foto: AP Photo/K.M. Chaudary

Tidligere statsminister Khan slapp politiet inn

Myndighetene i Pakistan fikk fredag fritt leide inn i boligen til tidligere statsminister Imran Khan, som de hadde beleiret i to dager.

Av NTB | 19.05.2023 15:24:18

Kriminalitet og rettsvesen: Fredag ettermiddag hadde både politiet og andre statlige myndighetspersoner tatt seg inn i boligen. Dette bekreftes både av polititalsperson Ammad Ahmad og Imran Khans assistent Iftikhar Durrani.

Onsdag omringet politiet boligen i Lahore. De krevde utlevering av en rekke personer, og ga en frist på 24 timer. Det er ikke meldt om nye pågripelser så langt fredag.

Khan gikk fredag med på at politiet skulle få gjennomsøke huset. Journalister har også de siste par dagene kunnet ta seg inn i det tidligere bevoktede boligkomplekset uten å møte motstand, viser bilder fra AP.

Personene som politiet ønsker å pågripe, er mistenkt for å ha deltatt i voldelige protester i forbindelse med at Khan ble pågrepet i forrige uke. Minst ti personer ble drept i voldelige sammenstøt i dagene som fulgte, men volden avtok da en høyere domstol besluttet at Khan skulle løslates.

70 år gamle Khan var statsminister fra 2018 til 2022 da han ble avsatt etter et mistillitsforslag. Siden er han blitt siktet for korrupsjon og brudd på Pakistans terrorlov.

Fredag møtte Khan opp i retten i Lahore. Der søkte han beskyttelse mot videre pågripelse og varetekt under etterforskningen av terroranklagene myndighetene har rettet mot ham. Dommeren ga ham der medhold i tre av sakene, slik at han her er sikret mot pågripelse ut måneden.

(©NTB)

Flere nyheter: