Menu
Gift Orban herjer for Gent etter overgangen fra Stabæk. Onsdag gjorde han hattrick på tre og et halvt minutt borte mot Istanbul Basaksehir. Foto: Olivier Matthys, AP / NTB

Tidligere Stabæk-juvel med lynraskt hattrick – sendte Gent videre i conferenceligaen

Gift Orban er brennhet for tiden. Onsdag gjorde han hattrick på under fire minutter i første omgang for Gent borte mot Istanbul Basaksehir i conferenceligaen.

Av NTB | 15.03.2023 20:14:13

Sport: Den 20-årige nigerianeren ble tidenes dyreste spiller solgt fra norsk 1. divisjon da Gent hentet ham fra Stabæk i januar. Han gir valuta for pengene. Hans mål sendte klubben til kvartfinale i conferenceligaen med 4-1 borte og 5-2 sammenlagt.

Det er Haaland-takter over Orbans målproduksjon. Søndag scoret han fire mål på en halvtime da Gent vant 6-2 over Zulte Waregem i serien, også det på bortebane.

Onsdag avgjorde han kampen i Tyrkia nesten på egenhånd med tre scoringer fra det 31. til det 34. minutt. Først avsluttet han en lynrask kontring frampspilt av Hong. Han doblet ledelsen i det 32. minutt med et kjempeskudd i krysset, før han økte til 3-0.

20-åringen brukte bare tre minutter og 25 sekunder mellom første og tredje mål. Hugo Cuypers nikket inn 4-0 på hjørnespark, og det var stillingen ved pause.

Jens Petter Hauge ble byttet inn for Orban i det 82. minutt av en kamp som for lengst var avgjort. I det 89. minutt scoret innbytter Adnan Januzaj et trøstemål for vertene.

(©NTB)