Torbjørn Bergerud (til h.) feirer sammen med lagkameratene i Kolstad etter at seriegullet ble sikret onsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Bergerud storspilte da Kolstad ble seriemester for første gang: – Alt traff meg i dag

Kolstad er seriemester i håndball for første gang etter å ha slått ØIF Arendal 29-23 på bortebane. Storspill av Torbjørn Bergerud avgjorde kampen.

Av NTB | 15.03.2023 20:14:07

Sport: Den storsatsende klubben tok sin 19. seier av like mange mulige i eliteserien. Kolstad-trener Christian Berge mener at laget har spilt mye bedre.

– Jeg er fornøyd med at vi avgjorde med første matchball. Torbjørn gjorde en fantastisk kamp i mål, men det var egentlig beholdningen i dag, sa han til TV 2.

– Det var kanskje ikke den beste kampen vi har spilt, men Torbjørn gjorde det veldig vanskelig for dem. Etter pause hadde vi veldig god kontroll, og det er perfekt å feire gullet i dag, sa Magnus Gullerud.

Kolstad trengte bare ett poeng i onsdagens bortekamp for å kunne feire seriemesterskapet tre runder før slutt. Antydning til høye skuldre bidro til offensivt rusk innledningsvis, men bakerst sto Bergerud som en vegg.

Hans spill var hovedårsaken til at 2-1 var ØIF Arendals siste ledelse i kampen. 13 redninger i første omgang, og bare ni innslupne mål, bidro til at serielederen ledet med tre mål til pause på 9-12.

– Dette var veldig gøy. I dag lyktes jeg med nesten alt. Alle skudd traff meg, og det er en god følelse, sa Bergerud til TV 2.

– Vi må slippe opp håndbrekket litt. De må våge å slippe seg løs, sa trener Stian Gomo Nilsen til TV 2 i pausen.

Han fikk det som han ville, da Kolstad stakk fra hjemmelaget umiddelbart i den andre omgangen og punkterte kampen. Ledelsen var på det meste tosifret. Eskil Dahl Reitan og Aksel Hald ble toppscorere for Kolstad med seks mål hver, Sigvaldi Björn Gudjonsson scoret fem.

ØIF Arendal står i fare for å gå glipp av sluttspill.

– Det var tungt i dag. Vi slet med å lage mål, og vi falt sammen som et korthus i 2. omgang, sa lagkaptein Magnus Søndenå.

Elverum og ØIF Arendal har dominert norsk håndball for menn og hadde sammen monopolisert seriegullet de siste åtte årene, men nå er det en ny klubb på tronen.

Likevel står det viktigste igjen. Det er i sluttspillet mesterligaplassen deles ut.

Framover var det ting å rette på.

Kolstad er første trønderklubb som blir norsk seriemester i håndball for menn. Den historiske bedriften ble oppnådd i hallen der klubben for to og en halv uke siden vant sin første tittel overhodet med 34-27 over Elverum i cupfinalen. Kolstad er altså dobbeltmester.