Menu
Tidligere Juventus-sjef Andrea Agnelli har fått straffen redusert. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP / NTB

Tidligere Juventus-president fikk redusert lang utestengelse

Tidligere Juventus-president Andrea Agnelli har fått en av sine utelukkelser redusert fra 16 til 10 måneder etter å ha anket til Italias fotballforbund.

Av NTB | 28.08.2023 20:04:46

Kriminalitet og rettsvesen: Agnelli ble i utgangspunktet utestengt i til sammen tre år og fire måneder for ulike regelbrudd da han ledet den italienske fotballstorheten.

Agnelli ble blant annet anklaget for svindel for måten han håndterte kutt i spillerlønninger under koronapandemien. For det ble han ilagt 16 måneders utestengelse fra fotballen.

Denne dommen valgte fotballprofilen å anke. Nå har han fått straffen redusert til ti måneder. Dessuten er en bot på 60.000 euro endret til 40.000 euro.

Agnelli soner også to års utestengelse for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

Saken ble døpt «plusvalenza», et italiensk begrep som brukes for å beskrive gevinsten opptjent ved salg av en eiendel, i dette tilfellet fotballspillere, som har gått opp i pris siden den ble anskaffet.

Agnelli og sju andre tidligere Juventus-direktører ble siktet i saken. Agnelli var alene om å bli dømt.

Juventus ble i mai trukket ti poeng i Serie A i plusvalenza-saken. Det førte til at de til slutt ikke kvalifiserte seg for mesterligaspill kommende sesong.

Det er ikke oppgitt noen begrunnelse for straffereduksjonene, skriver nyhetsbyrået AP.

Juventus var en av ni italienske klubber som ble etterforsket i saken, og den eneste som ble dømt av Italias fotballforbunds domsorgan. Klubben ble da kjent skyldig i kunstig å ha oppjustert priser for solgte spillere.

(©NTB)