Menu
David Grusch, en tidligere etterretningsansatt i USA, hevder at myndighetene skjuler informasjon om det som på folkemunne kalles for UFO-er. Foto: Nathan Howard / AP / NTB

Tidligere etterretningsansatt hevder USA skjuler informasjon om UFO-er

Amerikanske myndigheter skjuler informasjon om «fartøyer med ikke-menneskelig opprinnelse», hevder en tidligere etterretningsansatt i USA.

Av NTB | 26.07.2023 22:53:01

Vitenskap og teknologi: Onsdag møtte David Grusch til høring i Kongressen. Der hevdet han at mens han tjenestegjorde, ble han informert om statlige programmer knyttet til det som tidligere ble kalt UFO-er. Den vanlige betegnelsen i dag er «uidentifiserbare avvikende fenomener», UAP.

– Jeg tok valget, basert på den dataene jeg hadde, om å rapportere denne informasjonen til mine overordnede og flere andre generaler, og med det bli en varsler, sa han.

Påstandene hans er tidligere framsatt i et intervju med nettstedet The Debrief. Grusch hevdet i intervjuet at USA er i besittelse av fartøyer som ikke er laget av mennesker.

Han hevder at amerikanske myndigheter skjuler informasjon om dette, ikke bare for offentligheten, men også for Kongressen. Grusch ble utfordret på detaljene i det han la fram, men nektet å svare og viste til at informasjonen er hemmeligstemplet.

To offiserer fra USAs sjøforsvar møtte også i høringen, og de sa at de hadde vært vitne til UAP-er.

Amerikanske myndigheter har imidlertid begynt å ta spørsmålet om UAP-er mer alvorlig den siste tiden. I mai holdt Nasa sitt første offisielle møte om UAP-er.

Forsvarsdepartementet begynte også å følge nøyere med etter en rekke uforklarlige observasjoner gjort av sjø- og luftforsvaret. Det har vært bekymring for om observasjonene egentlig dreier seg om overvåkingsteknologi som Kina bruker for å spionere på USAs forsvar.

Grusch har tidligere jobbet i etterretningsorganisasjonene NRO og NGA, og han har hatt en sentral rolle i myndighetenes arbeid med å undersøke UAP-er.

Både det amerikanske forsvarsdepartementet og etaten AARO, som undersøker UAP-er, har sagt at de ikke har funnet beviser som bekrefter Gruschs påstander.

(©NTB)

Flere nyheter: