Morten Thorsby bidro med mål og assist da Genoa slo Roma 4-1 torsdag. Her på landslagssamling tidligere i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Thorsby herjet i innhopp mot Roma – mål og assist i storseier

Morten Thorsby fikk en stor opptur med mål og assist som innbytter da Genoa banket Roma 4-1 i Serie A. Det var hans første målpoeng for klubben.

Av NTB | 28.09.2023 23:32:48

Sport: Den norske midtbanespilleren ble sendt på banen allerede i det 12. minutt, da Milan Badelj måtte ut med skade. Da ledet hjemmelaget allerede etter scoring av Albert Gudmundsson.

Bryan Cristante utlignet for José Mourinhos gjestelag da han upresset fikk nikke et innlegg i mål, men rett før pause leverte Thorsby assist da Mateo Retegui gjorde 2-1.

Gudmundsson satte opp nordmannen, som fikst flikket ballen til målscoreren.

I det 74. minutt nikket Thorsby selv inn 3-1-målet som punkterte kampen. Igjen var Gudmundsson involvert. Hans innlegg ble nikket inn i målgården av Radu Dragusin, og der bøyde Thorsby seg fram og satte hodet på ballen.

Med seieren klatret Genoa til midten av Serie A-tabellen.

Thorsby kom til Genoa i sommer etter å ha slitt med spilletid i Union Berlin. Dermed er han tilbake i byen der han bodde i flere år, da han spilte for Genovas andre klubb Sampdoria.

Nå virker det som den kjente utgaven av Thorsby er på vei tilbake.

Nordmannen var i begivenhetens sentrum også da en annen innbytter, Junior Messias, fastsatte resultatet. Thorsby skled inn på et innlegg fra Morten Frendrup, men nådde ikke fram. Bak ham dukket brasilianeren opp og scoret.

Den miljøbevisste midtbanespilleren, som er kjent for sitt store engasjement både på og utenfor banen, har i flere intervjuer vært åpen om at han i fjor gikk på en smell og følte seg utbrent. Han slet med magetrøbbel og vonde muskler, var sliten og sov dårlig. Han spilte ikke lenger fast i klubben og mistet etter hvert også plassen i landslagstroppen.