Stoahamar-kaptein Patrick Thoresen kan smile etter å ha gjort hat trick i kampen mot Ringerike torsdag. Foto: Annika Byrde / NTB

Thoresen-hattrick i storseier – tiende strake for Storhamar

Patrick Thoresen storspilte og leverte hattrick for Storhamar i 7-1-seieren borte mot Ringerike. Vålerenga og Stavanger, nærmest på tabellen, vant også stort.

Av NTB | 26.10.2023 21:22:28

Politikk: Serieleder Storhamar har ofte hatt problemer mot nettopp Ringerike, men anført av sin snart 40 år gamle kaptein Patrick Thoresen skjedde det ikke denne gangen. Thoresens hattrick kom i en forrykende midtperiode.

Martin Johnsen ordnet 1-0 for gjestene før Esbjørn Vold utlignet i 1. periode. Jakob Lundell Noer var tilbake for Storhamar etter en lei kneskade, og han satte 2-1 tidlig i midtperioden. Thoresen og Andreas Martinsen gjorde hvert sitt mål i overtall. Thoresen satte sitt annet mål til 5-1-ledelse. Han fullførte sitt hattrick like før midtperioden var over med å gjøre 6-1 da Storhamar hadde en mann mindre på isen.

Det var Storhamars tiende strake seier. Kun Lørenskog har klart å slå de blågule denne sesongen.

Stavanger satte tidlig skapet på plass. Ludvig Hoff, Sondre Bjerke og Dan Kissel sto for målene i 1. perioden.

Midtperioden endte uten mål, mens Mathias Trettenes og Christoffer Karlsen sto for målene i tredjeperioden.

Mål fra Christopher Bengtsson, Martin Røymark, Tommi Taimi og Mathis Olimb ødela litt spenningen i kampen allerede i 1. periode.

Jørgen Karterud, Danel Bøen Rokseth og Linus Rosdahl fulgte opp med hver sin scoring i midtperioden. Patrick Finstad og Mika Partanens mål ga 9-0 før Olimb ble kampen eneste tomålsscorer da han gjorde 10-0.

Det var lenge jevnt mellom Comet og Sparta i Østfold-derbyet, men Sparta avgjorde med en solid siste periode og vant 9-2.

Lillehammer slo Stjernen med 4-1. Gjestene scoret 1-0-målet i annen periode, men derfra og inn handlet det bare om Lillehammer. Laget fra OL-byen holder fjerdeplassen på tabellen.

Stavanger fikk det relativt lett mot Frisk Asker og vant som de ville med 5-0. Roy Johansens mannskap har fått en tøff start på sesongen med liten poengfangst og mange skader på nøkkelspillere.

Vålerenga avgjorde tidlig bortekampen mot Lørenskog og ga seg ikke før det sto 10-0.