Menu
Thon Hotels begrunnet forbudet mot heising av prideflagg med at de ønsker å være nøytrale, og at inkludering og mangfold skal favne alle. Nå snur hotellkjeden. Illustrasjonsfoto: Ludvig Heiberg Larsen / NTB

Thon Hotels snur – tillater heising av prideflagg

Thon Hotels meldte tirsdag at de ikke vil heise regnbueflagget på hotellenes flaggstenger i år. Nå snur hotellkjeden.

Av NTB | 07.06.2023 10:59:05

Kultur og underholdning: Mange har oppfattet vår avgjørelse om ikke å ha prideflagget på våre hoteller som at vi ikke støtter pridemarkeringen. Det gjør vi absolutt, skriver hotellkjeden i en pressemelding onsdag.

– Derfor endrer vi beslutningen og heiser flagget. Mangfold, inkludering og toleranse er en forutsetning for vår virksomhet og drift. Vi håper og gleder oss til folk tar til gatene og markerer pride også i år, det skal mange av våre ansatte gjøre. Vi vil også vise vår støtte i sosiale medier og på hotellene våre, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen.

Thon Hotel Oslo Airport har allerede heist flagget igjen etter forbudet, skriver VG.

Hotellkjeden begrunnet forbudet mot heising av prideflagg med at de ønsker å være nøytrale, og at inkludering og mangfold skal favne alle.

I sosiale medier har det vært mange reaksjoner det siste døgnet på flaggnekten. Blant annet har kjendisstylist Jan Thomas gått ut på Instagram og skrevet at avgjørelsen sårer ham «langt inn i sjela». Programleder Niklas Baarli skrev på Twitter at han aldri ville besøke Thon Hotels igjen.

Flere nyheter: