Menu
Johannes Thingnes Bø vant jaktstarten i Hochfilzen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Thingnes Bø vant på norsk superdag i Hochfilzen: – Hørte på rock for å være mer våken

Johannes Thingnes Bø klatret til seier i lørdagens jaktstart i verdenscupen i østerrikske Hochfilzen. Det skjedde etter en noe trøblete sesongstart.

Av NTB | 09.12.2023 13:09:55

Sport: Thingnes Bø startet 47 sekunder bak storebror Tarjei Bø i lørdagens renn, men holdt seg til bare én bom på fire skytinger og sikret seieren. Det var også hans 75. individuelle verdenscupseier. Samtidig kunne han glede seg over å overta ledertrøya i verdenscupen.

– Det smakte ekstra godt. Mange tenker kanskje at det var på tide å vinne, men å komme fra 11.-plass ser jeg som en stor prestasjon, sa Thingnes Bø til TV 2.

– Jeg var litt langt bak i går, men å grine seg tilbake hjelper ikke. I dag har jeg vært enda mer på. Jeg har hørt på rock og litt hardere musikk for å være litt mer våken, fortsatte han.

– Det er «payback time» i Hochfilzen, utbrøt TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Johannes Dale-Skjevdal tok annenplassen i kamp med Tarjei Bø. De to var henholdsvis 22 og 28 sekunder bak. Den norske dominansen stoppet ikke der. Sturla Holm Lægreid ble nummer fire, 39 sekunder bak vinneren.

Endre Strømsheim ble nummer åtte, mens Vetle Sjåstad Christiansen krysset målstreken på 11.-plass. Han tapte fem plasseringer fra sprinten.

Vebjørn Sørum ble nummer 15.

Bak ham ble det en intens kamp om de siste pallplassene. Lægreid ble passert av Dale-Skjevdal og Tarjei Bø på den siste runden og måtte tåle den sure fjerdeplassen.

Han var rørt etter å ha blitt nummer to på sprinten. 26-åringen har slitt med kroppen i sesonginnledningen.

Thingnes Bø vant 19 av 23 individuelle renn sist sesong. Han måtte vente til det femte for å ta denne sesongens første triumf.

Etter tre skytinger hadde Thingnes Bø tatt ledelsen foran lagkamerat Lægreid, og da han unngikk strafferunde på siste skyting, kunne han juble for sesongens første seier.

(©NTB)

Flere nyheter: