Menu
Thiago Motta er klar for Juventus. Foto: Michele Nucci / LaPresse via AP / NTB.

Thiago Motta bekreftet ferdig i Bologna – meldes klar som Juventus-trener

Den italienske trenerkometen Thiago Motta (41) avslutter kontrakten med Bologna. Han skal være klar for Serie A-kollega Juventus.

Av NTB | 23.05.2024 13:39:32

Sport: Bologna bekrefter i sine mediekanaler at Motta ikke blir klubbens trener neste sesong. Det baner vei for den ventede overgangen til Juventus.

Overgangsguruen Fabrizio Romano er blant dem som torsdag skiver at Juventus og treneren er enige om betingelsene.

Motta kommer fra baksuksess i Bologna, hvor han har ledet klubben til Champions League-spill for første gang i historien.

Før sesongens siste kamp ligger Bologna på en imponerende 3.-plass i Serie A, à poeng med nettopp Juventus på plassen bak.

Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG.

I 2018 la han opp med 53 mål og 41 målgivende på 614 klubb- og A-landskamper. Motta er også en av de få som har representert to A-landslag: Brasil og Italia.

I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». Juventus vant riktignok finalen, og Allegri ble den første trener som har vunnet Coppa Italia fem ganger.

(©NTB)