Menu
En knust og utbrent bil etter rakettnedslag i Kharkiv onsdag. Foto: Andrii Marienko / AP / NTB

Minst seks drept i angrep mot Kharkiv, ifølge ukrainske myndigheter

Et russisk angrep mot den ukrainske byen Kharkiv har tatt livet av minst seks personer og såret minst 16, ifølge lokale myndigheter.

Av NTB | 23.05.2024 13:30:38

Ulykker og naturkatastrofer: I tillegg er to personer savnet, sier myndighetene.

Et ukjent antall russiske S-300-raketter slo ned i Kharkiv i morgentimene. Angrepet førte også til skader på transportinfrastruktur og bygninger tilhørende lokale myndigheter, i tillegg til en forretning. Det oppsto også en brann, sier Kharkivs ordfører.

Innbyggere melder om at det ble hørt 15 større eksplosjoner i byen som har rundt en million innbyggere, og som er Ukrainas nest største. Byen ligger bare 20 kilometer fra grensen mot Russland.

President Volodymyr Zelenskyj kaller angrepene «ekstremt brutale». Han uttrykte torsdag på ny frustrasjon over at Ukraina ikke får tilstrekkelig med luftvern fra vestlige land.

– Russiske terrorister utnytter det faktum at Ukraina fortsatt mangler tilstrekkelig luftvern og en stabil evne til å knuse utskytingsramper der de er lokalisert, altså rett ved våre grenser, skriver presidenten i sosiale medier.

Det russiske forsvarsdepartementet meldte torsdag at russiske styrker har tatt kontroll over landsbyen Andrijivka. Den ligger sørvest for Bakhmut i Donetsk-regionen i øst, midt i det frontavsnittet der de ukrainske styrkene er mest presset under den pågående russiske offensiven.

– Enheter fra våre styrker har frigjort Andrijivka i folkerepublikken Donetsk, heter det i meldingen fra Moskva. Donetsk er en av de fire regionene som Russland har annektert, men der russerne ikke har full kontroll.

Guvernør for Kharkiv-regionen, Oleh Synjehubov, sier at russiske styrker angrep Kharkiv rundt ti ganger. Angrepene rettet seg også mot Zolotsjiv og Ljubotyn i Kharkiv-regionen, og minst to ble såret i hver av de to byene.

Russland har trappet opp angrepene mot de nordøstlige områdene av Ukraina denne våren, og retter seg mot energi- og transportinfrastruktur med bomber, raketter og droner.