Menu
Etter 14 kaotiske år med konservativt styre i Storbritannia, bør Labour med Keir Starmer i spissen nå overta regjeringsmakten, mener tabloidavisa The Sun. Foto: AP / NTB

The Sun gir sin støtte til Labour

Den britiske tabloidavisen The Sun oppfordrer sine lesere til å stemme på Labour i torsdagens parlamentsvalg.

Av NTB | 03.07.2024 17:53:14

Kultur og underholdning: Avisen har ved tidligere valg gått ut med støtte til både De konservative og Labour. Nå mener de at det er på høy tid med et skifte og at Labour med partileder Keir Starmer i spissen bør overta regjeringsmakten.

– Det er på tide med en ny manager, lyder tittelen som fyller onsdagens førsteside.

I løpet av 14 kaotiske år har toryene blitt en splittet gjeng som er mer opptatt av å kjempe mot hverandre enn å styre landet, skriver The Sun på lederplass.

Avisen understreker at de på flere områder støtter statsministers Rishi Sunaks politikk, men mener at De konservative nå vil ha godt av en tid i opposisjon for å kunne samle seg rundt et felles sett av prinsipper.

– Det er på tide med endring, slår de fast.

Reform-partiet med brexit-general Nigel Farage i spissen avfeier avisen som et «enmannsorkester», mens Liberaldemokratene stemples som «en vits».

– Det betyr at tiden er inne for Labour, mener The Sun.

– Det hersker ingen tvil om at Keir Starmer har kjempet hardt for å gjøre partiet sitt bedre, selv om det gjenstår noe, heter det videre.

Starmers støtte til Ukraina og Israel trekkes fram som positivt, mens The Sun gir uttrykk for bekymring fordi Labour etter deres mening ikke har noen plan for å bremse innvandringen til Storbritannia.

(©NTB)

Flere nyheter: