Menu
«That '70s Show»-stjernen Danny Masterson (t.h.) ble onsdag funnet skyldig i to voldtekter fra tidlig 2000-tallet. Her er han fotografert med konen Bijou Philips. Foto: Brian Melley / AP / NTB

«That ’70s Show»-skuespiller kjent skyldig i voldtekter

En jury har kjent skuespiller Danny Masterson, som spilte i komiserien «That '70s Show» på 2000-tallet, skyldig i to av tre voldtekter han er tiltalt for.

Av NTB | 01.06.2023 00:39:08

Kriminalitet og rettsvesen: Den tredje voldtektstiltalen har bakgrunn i anklager fra en mangeårig kjæreste av Masterson. Juryen, som besto av sju kvinner og fem menn, stemte åtte mot fire for å frikjenne skuespilleren i dette tilfellet.

Han kan få opptil 30 års fengselsstraff.

Tiltalene mot Masterson ble reist tilbake i 2020. Det er andre gang saken er oppe for retten. I desember i fjor klare ikke juryen å komme til enighet.

Den omstridte Scientologikirken har spilt en vesentlig rolle i Mastersons sak. Ifølge påtalemyndigheten voldtok skuespilleren kvinnene, som var medlemmer av kirken, i hjemmet sitt i Hollywood Hills mellom 2001 og 2003.

På denne tiden var Masterson ved høyden av sin karriere da han spilte karakteren Steven Hyde i komiserien «That ’70s Show», som gikk fra 1998 til 2006. Hollywood-stjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis spilte også i serien.

Kvinnene hevder at TV-stjernen først dopet dem, for så å utføre handlingene, og at han brukte sin fremtredende rolle i kirken for å unngå konsekvenser.

Kvinnene sa sine vitneutsagn at de meldte ifra til kirken, men at de ble advart mot å anmelde voldtekter fra et høytstående medlem som Masterson. Scientologikirken avviser dette.

(©NTB)

Flere nyheter: