Menu
Talsmann for Thailands militærvennlige parti, Akaradej Wongpitakroj, sier at partiet vil delta i en regjeringskoalisjon sammen med partiet Pheu Thai. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Thailands militærstøttede parti vil delta i ny samlingsregjering

Det thailandske partiet Pheu Thai får støtte fra rivalene i det militærstøttede partiet Forente thainasjon for å kunne danne regjering.

Av NTB | 17.08.2023 16:44:29

Politikk: Forente thainasjon har lansert tidligere kuppmaker Prayut Chan-o-cha som sin statsministerkandidat. Torsdag opplyste en talsmann for partiet at det vil samarbeide med rivaliserende Pheu Thai om en ny regjering.

Pheu Thai støttes av den styrtrike Shinawatra-familien. Partiets forløper ble i sin tid stiftet av Thaksin Shinawatra, som lever i frivillig eksil for å slippe å havne i fengsel for korrupsjon. Datteren hans, Paetongtarn, er en sentral figur i Pheu Thai.

Partiet er ventet å nominere eiendomsmogulen Srettha Thavisin som sin statsministerkandidat før avstemningen i nasjonalforsamlingen tirsdag neste uke.

Flere måneder etter valget har Thailand fortsatt ingen ny regjering. En viktig grunn er at valgvinneren, partiet Marsj fremad, mislyktes med å danne regjering som følge av manglende støtte fra det militærdominerte senatet. Dessuten er partiets statsministerkandidat Pita Limjaroenrat ekskludert fra nasjonalforsamlingen.

Partiet har i stedet overlatt regjeringsoppdraget til Pheu Thai, som kom på andreplass i valget.

Pheu Thai var tidligere del av en koalisjon på åtte partier som ble ledet av Marsj fremad.

(©NTB)

Flere nyheter: