Menu
En tenåringsgutt er tiltalt etter at en seks år gammel jente døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor i Klepp kommune i september i fjor. Foto: Vebjørn Olsen / Jærbladet / NTB

Tenåring tiltalt etter at seksåring mistet livet i trafikkulykke på Jæren

En tenåring er tiltalt etter at en seks år gammel jente døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor ved Pollestad i Klepp kommune i september i fjor.

Av NTB | 21.04.2023 16:04:05

Ulykker og naturkatastrofer: Gutten er tiltalt for uaktsomt drap etter ulykken som fant sted 21. september i fjor, skriver Sandnesposten. Han erkjenner ikke straffskyld.

Ifølge tiltalen kjørte tenåringen en traktor og rundballepresse, og skal ikke ha redusert farten til tross for at jenta sto mellom gang- og sykkelstien og kjørebanen, vendt mot veien og med en sparkesykkel.

Da seksåringen beveget seg ut i veien, klarte ikke tenåringen å stanse, og jenta ble påkjørt av traktoren, står det videre.

Jenta ble fraktet med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus, men livet sto ikke til å redde. Traktorføreren, en gutt under 18 år, er nå tiltalt – og må møte i Sør-Rogaland tingrett i slutten av mai, ifølge Stavanger Aftenblad.

(©NTB)

Flere nyheter: