Menu
Skyteangrepet skjedde i et boligstrøk i byen Farmington nordvest i delstaten New Mexico mandag. Foto: Susan Montoya Bryan / AP / NTB

Tenåring skjøt og drepte tre og såret seks i USA

En 18-åring er drept av amerikansk politi utenfor en kirke etter at han hadde skutt og drept tre personer og såret seks andre i en by i delstaten New Mexico.

Av NTB | 16.05.2023 03:54:09

Kriminalitet og rettsvesen: Skyteangrepet skjedde mandag formiddag i et boligområde i byen Farmington.

– Politiet rykket ut til et kaotisk åsted der en mannlig mistenkt aktivt skjøt mot personer i dette nabolaget, sier Baric Crum i Farmington-politiet.

Tre sivile ble drept i skyteangrepet. Seks andre ble såret, blant dem to politifolk. 18-åringen ble deretter skutt og drept av politiet utenfor en kirke, ifølge politiets talsperson Shanice Gonzales.

Hun sier at den mistenkte hadde gått til fots over en strekning på rundt en halv kilometer og skutt mot forbipasserende, tilsynelatende tilfeldig, før han ble konfrontert av politi utenfor en kirke.

18-åringen antas å ha handlet alene. Det forelå natt til tirsdag norsk tid ingen opplysninger om de drepte, og noe motiv er så langt ukjent.

– Vi forsøker å finne ut hvorfor han var i dette nabolaget, sier Crum.

Deler av hendelsen ble filmet og lagt ut på Tiktok. Gonzales bekrefter at opptaket er ekte. Opptaket viser en svartkledd mann som går rundt ved en innkjørsel utenfor kirken, og at han holder det som ser ut til å være et skytevåpen, før han senere blir skutt og drept av politiet foran kirken.

Mannen som antas å ha filmet dette, kan høres idet han beskriver åstedet og på opptaket sier at den mistenkte går i ring utenfor kirken. Deretter sier mannen:

– Det ligger en person midt i veien.

(©NTB)

Flere nyheter: