Menu
Erik ten Hag bekrefter at Manchester United så etter andre mulige managere. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Ten Hag bekrefter at United kontaktet andre trenere: – De gikk for den beste

Manchester United var i kontakt med andre potensielle managere de siste ukene, men bestemte seg for å «gå for den beste», sa Erik ten Hag søndag.

Av NTB | 16.06.2024 22:43:04

Sport: – Det er ingen hemmelighet. Alle har hørt at de snakket med flere mulige kandidater. I Nederland kan man ikke snakke med en annen klubb hvis de allerede har en trener, men i England er reglene annerledes, sa Ten Hag til den nederlandske TV-kanalen NOS.

– Men til slutt kom de fram til at de allerede har den beste treneren, spøkte 54-åringen.

Han fortalte at United-ledelsen reiste til Ibiza, der han var på ferie, for å fortelle ham at han skulle beholde jobben.

Tidligere Chelsea- og Bayern München-trener Thomas Tuchel skal ha vært blant dem United-eierne var i kontakt med.

– Som i enhver organisasjon gjør man evalueringer før man lander på en konklusjon. Det nye lederskapet er med i fotballverdenen for første gang, er Ten Hags vurdering.

Nederlenderens posisjon ble stadig mer svekket gjennom en tung Premier League-sesong som endte med 8.-plass.

Der overrasket United ved å slå byrival Manchester City 2-1. Etter det var det lenge stille om Ten Hags trenerskjebne, men tidligere denne uken meldte flere medier at 54-åringen fortsetter i jobben.

– Vi har hatt gode samtaler og snakket om ulike temaer. Konklusjonen er at vi fortsetter samarbeidet, og de forlenger kontrakten min. Vi må fortsatt bli enige om den, sa han til NOS.

– De kom plutselig på døra mi og sa at de ville fortsette med meg som manager, sa han.

Før finalen i FA-cupen meldte The Guardian at klubbledelsen kom til å kvitte seg med manageren uavhengig av resultatet på Wembley.

(©NTB)