Menu
Telenor har problemer med mobilnettet i store deler av landet. Kunder opplever blant annet trøbbel med anrop. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Telenor-trøbbel i store deler av landet – påvirker ambulanser i Oslo

Telenor har problemer med mobilnettet i store deler av landet. Kunder opplever blant annet trøbbel med anrop, og problemene rammer også ambulanser i Oslo.

Av NTB | 18.05.2024 22:19:31

Økonomi og næringsliv: – Vi er ikke nede, men vi opplever ustabilitet i mobilnettet. Det gjør at noen anrop feiler og at mobildata er nede for noen. De som opplever dette, vil jeg oppfordre til å prøve flere ganger og smøre seg med litt tålmodighet, sier pressesjef Anders Krokan i Telenor til VG.

Bergens Tidende omtalte saken først.

Til regionsavisa opplyser dekningsdirektør Bjørn Amundsen at selskapet har satt krisestab.

– Det gjør vi alltid med denne typen hendelser. Teknisk avdeling jobber nå med feilsøk, sier han.

– Men dette kompenserer vi fint med god kommunikasjon via tale, nødnett og mobilnett. Ergo har vi ingen registrerte forsinkelser i ambulanseoppdrag forårsaket av Telenors problemer, sier Bayer til VG.

Ifølge Telenors egne dekningskart ser det ut til at det stort sett gjelder Vestlandet og Østlandet, samt en liten del av Nord-Norge.

– Vi er i full gang med å jobbe med å få mobilnettet stabilt igjen, sier Krokan.

Problemene dukket først opp like etter klokken 20, opplyser han.

Pressevakt ved Oslo universitetssykehus, Anders Bayer, forteller til VG at de har mistet GPS-markeringer og ikke får sendt ut oppdrag til enkelte ambulanser.

Krokan sier at problemene gjelder noe sporadisk og i ulike deler av landet. Han sier også at det ikke er noen indikasjoner på at Telenor er utsatt for hacking.

(©NTB)

Flere nyheter: