Menu
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor ASA la fram resultatet for andre kvartal 2023 torsdag morgen. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Telenor omsatte for 20 milliarder kroner i andre kvartal

Telenor omsatte for litt over 20 milliarder kroner i andre kvartal i år. Samtidig leverte selskapet et dårligere brutto driftsresultat enn ventet.

Av NTB | 20.07.2023 07:33:04

Økonomi og næringsliv: – I andre kvartal fortsetter vi å levere på strategien vi la fram i fjor, med solid operasjonell fremdrift. Kvaliteten på tjenestene våre og gode sikkerhetsløsninger fortsetter å drive vekst, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor i en børsmelding.

– Vi fortsetter arbeidet med moderniserings- og effektiviseringstiltak som kommer til å drive forbedret kontantstrøm over tid, legger Brekke til.

Tallene for Telenors andre kvartal, som ble lagt fram torsdag morgen, viser at selskapet omsatte for 20,2 milliarder kroner og fikk et brutto driftsresultat på 8,5 milliarder.

Tjenesteinntektene var 15,8 milliarder kroner, som er en økning på 0,8 milliarder kroner eller 5 prosent sammenlignet med andre kvartal i 2022.

På forhånd var det ventet at Telenor skulle levere en omsetning på 19,77 milliarder kroner og et brutto driftsresultat (EBITDA) på 8,63 milliarder kroner. Det viser et snitt av analytikernes forventninger som Bloomberg har hentet inn, skriver E24.

Altså slo selskapet forventningene til omsetning, men leverte et dårligere brutto driftsresultat enn ventet.

Telenor-aksjen er opp 12,94 prosent hittil i år, men ned 17,54 prosent i løpet av det siste året, skriver avisen.

Flere nyheter: