Menu
Trym Nygaard Løken kan juble etter ett nytt VM-gull. Her fra VM på Rjukan i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB

Telemark: Nytt VM-gull til Løken

Trym Nygaard Løken kjørte ned til sitt annet gull på to dager da han vant parallelsprinten i Sveits under VM i telemarksskjøring torsdag.

Av NTB | 23.03.2023 16:34:06

Sport: Nordmannen slo hjemmekjøreren Alexi Mosset i finalen. Onsdag vant Løken gullet på sprinten, mens det ble bronse i klassisk telemark dagen før.

– Dette er utrolig. Etter VM-gullet i går var jeg ganske utladet og hadde ikke forventet at det skulle gå hele veien til finalen i dag, sa Trym Nygaard Løken i en uttalelse.

Jacob Alveberg måtte nøye seg med fjerdeplassen etter å ha tapt bronseduellen for franske Noe Claye.

Løken slo Claye i sin semifinale, mens Alveberg røk for sveitseren Mosset.

– Det er vanskelig å sette ord på hvor absurd og enormt fett det er å gjøre en av mine desidert beste sesonger i en comebacksesong som denne. Norges Skiforbund og Olympiatoppen har mye av æren for prestasjonene denne sesongen, og det hadde aldri i verden vært mulig uten deres støtte, sa Løken etter torsdagens seier.

– Jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon etter at det ble mange jevne dueller. Det er veldig motiverende med min første seniormedalje, og slikt gir mersmak, sa Araldsen.

Hun tapte sin semifinale for britiske Jasmin Taylor, mens Bjørnstad røk for hjemmehåpet og gullvinneren Beatrice Zimmermann.

Det var i samme bakken at Løken ødela kneet for ett år siden. Han brukte sesongen på å komme tilbake etter den leie skaden.

I kvinneklassen ble det norsk bronse til Emma Araldsen etter at hun slo lagvenninnen Kaja Konow Bjørnstad i racet om den siste pallplassen.

(©NTB)