Menu
Taylor Swift holdt fredag kveld den første av i alt tre konserter i Stockholm. Konsertene i Sverige er de eneste popfenomenet gir i Norden i løpet av turneen «The Eras Tour». Foto: Christine Olsson / TT / NTB

Taylor Swift på scenen i Stockholm

Til stor jubel fra tusenvis av fans gikk popdronningen Taylor Swift på scenen i Friends Arena i Stockholm fredag kveld for den første av i alt tre konserter.

Av NTB | 17.05.2024 20:59:36

Økonomi og næringsliv: – Jeg har aldri spilt i Stockholm før, og mitt første show blir mottatt av dette, sa superstjernen idet hun entret scenen klokka 19.45 til ellevill jubel fra den fullsatte salen.

Foran tusenvis av fans, såkalte swifties, dro hun i gang konserten med låten «Miss Americana & The Heartbreak Prince.

De tre konsertene i Stockholm fredag, lørdag og søndag er en del av turneen «The Eras Tour». De er de eneste som Swift holder i Norden.

Swift landet med sitt privatfly på Arlanda Lufthavn i 15.40-tiden fredag. Ifølge svenske medier gjemte Swift seg bak store paraplyer for å skjule seg fra paparazziene før hun og følget hennes kjørte av gårde i store biler.

Blant annet meldes det at mange amerikanere har fløyet til Stockholm ettersom kostnadene for fly og hotell i tillegg til konsertbilletten likevel blir billigere enn å se Taylor Swift i USA.

Blant dem er Rachel Boucan og Nicole Gardner fra Massachusetts i USA.

– Vi har fløyet hit bare for å se Taylor. Jeg har sett henne på denne turneen en gang tidligere, og da betalte jeg mye mer enn jeg gjør nå. Jeg har hørt på henne siden jeg var elleve år, og denne konserten har mange av de gamle låtene med, så det er absolutt verdt det, sier Boucan.

– Totalt vil over 150.000 mennesker delta på konsertene i Stockholm. Av dem er 120.000 tilreisende, sier sjeføkonom Carl Bergkvist i det svenske handelskammeret til nyhetsbyrået AFP.

– De vil bruke om lag en halv milliard svenske kroner i løpet av oppholdet her i Stockholm, sier han.

Allerede mange timer før konsertstart fredag hadde tusenvis av fans møtt opp utenfor konsertarenaen. Nærmere 200.000 billetter er solgt til de tre konsertene, mange av dem til internasjonale fans, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

Og den svenske handelsstanden gleder seg.

(©NTB)

Flere nyheter: