Menu
Zlatan Ibrahimovic var rørt mandag kveld. Foto: Christine Olsson/TT / NTB

Tårevåt Zlatan om dødssyk venn: – Jeg elsker deg, min venn

Zlatan Ibrahimovic tørket tårer da han mandag snakket med og om sin dødssyke venn Thijs Slegers på TV i Nederland.

Av NTB | 14.02.2023 10:05:40

Medisin og helse: Den svenske fotballstjernen er kjent som en tøffing på og utenfor banen, men mandag viste han en mykere side da han deltok i et program på nederlandske ESPN.

Programmet handlet om aksjonen nederlandske Thijs Slegers har igangsatt for å rekruttere nye blod- og stamcellegivere i hjemlandet. Slegers er rammet av blodkreft og har ikke lenge igjen å leve.

Nå vil han gjøre en innsats for å hjelpe andre med samme sykdom. Mer enn 10.000 nye givere er rekruttert som følge av initiativet.

På spørsmål om han husker da de møttes første gang, svarte Ibrahimovic:

– Om jeg husker? Jeg kommer alltid til å huske. Han var den eneste vennen jeg hadde i Nederland, da jeg følte meg bortkommen. Jeg var ung og forvirret, og jeg hadde egentlig ingen der. Da var det en journalist som strakk ut hånden til meg. På denne tide var ikke journalister vennene mine, de var fiendene mine, sa Ibrahimovic.

– Han strakk imidlertid ut hånden, og vi spiste en middag sammen. Fra det øyeblikket ble vi virkelig gode venner. Vi spilte tennis sammen, han hjalp meg mye og ga meg all den støtten jeg trengte, la svensken til.

– Jeg skrev til og med om Thijs i boken min. Han fikk en plass i hjertet mitt fra det øyeblikket. Jeg vil bare si at jeg elsker deg, vennen min, sa en tydelig berørt Ibrahimovic mandag og tørket ansiktet.

Svært emosjonell var også Segers.

46-åringen, som nå jobber i PSV, ble diagnostisert med leukemi i slutten av 2020. For halvannen uke siden annonserte han i sosiale medier at sykdomssituasjonen hans er uhelbredelig.

Underveis i mandagens program var Zlatan Ibrahimovic med digitalt. Slegers har i mange år vært en nær venn av den svenske superstjernen. Deres første møte stammer fra da Ibrahimovic ble hentet til Ajax i 2001.

Siden har de to vært nære venner og opprettholdt den gode kontakten.

(©NTB)

Flere nyheter: