Menu
Marte Olsbu Røiseland gjorde en strålende sprint. Foto: Javad Parsa / NTB

Tårevåt Olsbu Røiseland om mannens gullsuksess: – Det er livet hans å være trener

Marte Olsbu Røiseland ble nummer fire på sprinten i skiskytter-VM i Oberhof. Etterpå kjempet hun med følelsene over at mannen kunne juble for gull.

Av NTB | 10.02.2023 16:05:34

Sport: Olsbu Røiseland måtte tåle én bom på standplass. I mål var hun slått med 31,3 sekunder av verdensmester Herrmann-Wick. Den tyske vinneren trenes av Sverre Olsbu Røiseland.

– Nå ble jeg nsten litt rørt. De har jobbet skikkelig for det. Veldig, veldig gøy, sa Marte Olsbu Røiseland da hun fikk spørsmål om mannens suksess i pressesonen.

– Jeg vet at de har vært veldig nervøse. Å være tysk skiskytter er et utrolig press. At Denise takler presset, er utrolig imponerende, la hun til.

Den norske skiskytterstjernen beskriver mannen slik:

– Jeg er veldig inhabil, men han er ydmyk og veldig engasjert. Det er livet hans å være trener. Han gjør alt for de jentene. Han satser minst like hardt som jeg gjør, og han har stått på sidelinjen mens jeg har fått til utrolig mye i skiskyting. Jeg synes det er skikkelig gøy at nå får han det til.

– Dette er som et gulløp for henne etter alt hun har vært gjennom, sa TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen på kanalens sending om løpet.

I bronsekampen mellom Persson og Olsbu Røiseland skilte det til slutt 5,1 sekunder i favør den svenske jenta.

– Det var veldig nærme. Det føles litt blandet. På en måte er jeg kjempefornøyd med at jeg gjør mitt beste løp for sesongen, og jeg har virkelig vist at jeg har kommet tilbake og kjemper om medaljer. Det så mørkt ut for noen måneder siden, sa Olsbu Røiseland i pressesonen.

Hun har vært usikker på formen inn mot VM etter en høst uten den vanlige treningsmengden. Hun slet med ettervirkninger fra virussykdommen helvetesild. Fredag beviste Froland-jenta at hun er en medaljekandidat også i øvelsene som kommer senere i mesterskapet i Oberhof.

Foran jaktstarten har den norske medaljegrossisten et ypperlig utgangspunkt.

Herrmann-Wicks sisterunde var av aller beste merke.

Sverige innledet VM med en marerittaktig stafett for blandet lag. Da var det herreløperne som skuffet. Fredag viste Öberg og Persson igjen voldsom form.

VM-debutant Juni Arnekleiv fikk beskjed først torsdag om at hun skulle gå sprinten. Dombås-jenta svarte med to fulle hus og en imponerende 12.-plass.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er helt hinsides, sa Ole Einar Bjørndalen.

Fossum-løperen tok seg helt ut og måtte hjelpes ut av målområdet.

Noen stor dag ble det heller ikke for Ragnhild Femsteinevik og Karoline Knotten. De skjøt i likhet med Tandrevold to bom på standplass.

– Veldig mye positivt, men så er det sånn i skiskyting at to små feil utgjør mye. Den ståendeserien er jeg ikke fornøyd med. Heller direkte skuffet. Jeg vet hva jeg gjør feil, og jeg gjør den samme feilen to ganger, sa Knotten i pressesonen.

– Jeg slurver med en fantastisk mulighet. Dette er nok en av de beste følelsene jeg har hatt i løypa denne sesongen, la hun til.

Lenge så det ut til å holde til norsk bronsemedalje fredag, men Linn Persson vippet Olsbu Røiseland ut av pallen.

Sølvvinner Hanna Öberg har slitt denne sesongen, men fredag viste hun plutselig pangform. Kun 2,2 sekunder skilte opp til gullvinner Herrmann-Wich på det som ble en stor svensk dag. Ut fra siste skyting var avstanden 9,4 sekunder i favør Öberg.

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt fullt på liggende, men måtte tåle to strafferunder på stående. Dermed ble det ingen plassering helt i toppen for henne.

(©NTB)