Menu
Lucas Braathen vant slalåmcupen i Soldeu. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB.

Tårevåt Braathen fikk revansj fra fjoråret og vant slalåmcupen: – Faen meg verdt det

Lucas Braathen sikret slalåmcupen da han kjørte ned til 2.-plass i slalåmfinalen i Soldeu. Henrik Kristoffersen fulgte på 3.-plass i rennet og 2.-plass cupen.

Av NTB | 19.03.2023 14:44:09

Sport: – Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg kan ikke tro det. Å vinne et renn er fantastisk, men denne kula er hver time jeg har lagt inn siden jeg var ni år. Alle valgene jeg og pappa har stått i. Så mye dritt vi har stått i… Nå kan jeg vise han at det faen meg var verdt det, sa Braathen gråtkvalt til Viaplay.

Sveitsiske Ramon Zenhäusern vant imidlertid rennet med seks skarve hundredeler ned til Braathen. Kristoffersen ble nummer tre med 63 hundredels margin opp til rennets vinner.

– Se på denne. Ser den ikke fin ut? Det har vært drømmen min hele sesongen og nå er den her, sa Braathen og viste fram krystallkula som er det synlige beviset på at han er sesongens beste slalåmkjører.

Før søndagens slalåmfinale i Soldeu ledet Braathen slalåmcupen med 32 poeng ned til Kristoffersen. Rælingen-løperen endte imidlertid ytterligere 20 poeng bak da sesongen ble avsluttet.

– Først og fremst gratulerer til Lucas. Det er en veldig sterk slalåmsesong av han. Jeg ga alt jeg hadde, men Lucas kjørte veldig bra, sa Kristoffersen.

– Jeg er litt lei av å stå her på sesongavslutningen og at det skal være så spennende. Til neste år er det helt uaktuelt, fleipet han.

– Jeg er veldig stolt over måten jeg taklet presset på. Jeg prøve alt jeg kunne å fokusere på det tekniske og taktiske som skulle til. Til syvende og sist var det teknikken, taktikken og det mentale som rodde seieren inn, sa Braathen.

Forrige sesong var det også en hard kamp mellom Braathen og Kristoffersen i kampen om slalåmcupen. Da stakk sistnevnte av med kula etter å ha blitt nummer to i sesongavslutningen i Frankrike.

Braathen fikk det derimot ikke til å stemme mot slutten av sesongen og endte helt nede på 4.-plass i sammendraget.

Der endte det med 7.-plass for 22-åringen. Henrik Kristoffersen vant VM-gullet.

Alexander Steen Olsen (7.-plass), Sebastian Foss-Solevåg (8.) og Timon Haugan (9.) var også i aksjon i Soldeu. De sikret at det ble fem nordmenn topp ni.

Den sveitsiske duoen Daniel Yule (65 poeng bak) og Ramon Zenhäusern (99 poeng) lå som nummer tre og fire, og hadde også en teoretisk mulighet til å snyte Braaten for slalåmkula. De endte i henholdsvis 145 og 79 poeng bak.

Hokksund-gutten har hatt en turbulent sesong med både store oppturer og dype nedturer. Rett før VM i februar ble det blant annet klart at alpinkometen måtte operere blindtarmen og ville miste alle VM-rennene utenom slalåmen.