Menu
Tårene rant da hjemmefavoritten Alizé Cornet forlot Roland-Garros for siste gang som aktiv spiller. Her trøstes hun av turneringsdirektør og tidligere stjernespiller Amelie Mauresmo. Foto: Jean-Francois Badias, AP / NTB

Tårene rant da Cornet tok farvel med Roland-Garros

Alizé Cornet ble hyllet av publikum og ble rørt til tårer etter at hun ble feid ut av Roland-Garros i 1. runde tirsdag, i sin aller siste proffkamp.

Av NTB | 28.05.2024 18:23:09

Sport: Den franske 34-åringen fikk wildcard slik at hun kunne spille turneringen en siste gang. Hun var sjanseløs mot 7.-seedede Zheng Qinwen fra Kina, som vant 6-2, 6-1.

Etter kampen ble hun hyllet med stående applaus. Frankrikes tennispresident Gilles Moretton og turneringsdirektør Amélie Mauresmo var på plass for å hedre henne. En video som oppsummerte karrieren hennes ble spilt på storskjermen.

– Jeg vil takke min familie og alle franske tennisfans. Dere har gitt med utrolige opplevelser. Det er vondt å innse at dette er siste gang jeg har denne følelsen, sa Cornet.

Cornet var som best nummer 11 på WTA-rankingen, i 2009. Hun vant seks turneringstitler i single, men hennes 69 Grand Slam-turneringer på rad fra Australian Open i 2007 til Roland-Garros i år er rekord blant kvinnene.

– Vi kommer ikke til å glemme deg. Jeg håper du nyter livet som tennispensjonist, sa Zheng.

Cornets farvel var på hovedarenaen Philippe-Chatrier, rett før Casper Ruud vant sin 1.-rundekamp samme sted.

(©NTB)

Flere nyheter: