Menu
Casper Ruud tok imot publikums hyllest etter å ha vunnet sin første kamp i årets Roland-Garros i strake sett. Foto: Jean-Francois Badias, AP / NTB

Casper Ruud slapp unna regnkaos i Paris – møter Davidovich-Fokina i 2. runde

Casper Ruud Ruud (25) fikk en behagelig vei til 2. runde i Grand Slam-turneringen Roland-Garros tirsdag. Felipe Meligeni Alves (26) ble slått i strake sett.

Av NTB | 28.05.2024 19:03:08

Sport: Ruud avanserte med sifrene 6-3, 6-4, 6-3.

– Det er lekent, sa Discoverys kommentator Ola Bentzen da Ruud fikk servebruddet til 2-1 i det tredje settet.

I kampens siste game vartet Ruud blant annet opp med et slag mellom egne bein og en stoppball motstanderen var sjanseløs på å nå. Etter en time og 55 minutter var han videre til 2. runde.

Der venter spanske Alejandro Davidovich-Fokina, som vendte til seier i fire sett mot Valentin Vacherot fra Monaco i en kamp som ble kraftig forsinket av regn.

Mange av tennisstjernene måtte smøre seg med tålmodighet tirsdag på grunn av regnværet i Paris. Det slapp Ruud, for hans kamp gikk på Philippe-Chatrier-banen. Der er det tak, og kampen startet da den skulle.

– Det føles flott å være tilbake her. Dette er en fantastisk bane med fantastiske fans, og jeg føler meg velkommen her, sa Ruud til applaus fra tribunene da han ble intervjuet av legenden Mats Wilander rett etter kampen.

Denne sesongen er forventningene trolig høyere enn noensinne for Ruud. Nordmannen har spilt fem finaler allerede i år.

Ruud har tatt seg til finalen i Paris to år på rad og har mange poeng å forsvare på ATP-rankingen. Han har tre Grand Slam-finaler på CV-en. Alle har endt med tap.

Det første settet bød på få problemer for Ruud. Det var ikke før i det siste gamet at han tillot brasilianeren å ta et poeng i serven sin. Det andre settet var hakket tøffere, men på den tredje settballen var 2-0 et faktum.

Mens tirsdagens motstander er nummer 137 på ATP-rankingen, må Ruud vente skarpere motstand i neste runde. 32.-rangerte Davidovich-Fokina har slått nordmannen i to av fire tidligere møter og sendte ham blant annet ut av Roland-Garros i 2021.

Ruud vant deres forrige møte, i Miami Masters i år. Han vil håpe å følge opp den bedriften når den spanske 24-åringen står på motsatt side av nettet, trolig torsdag.

– Dette er en av de største turneringene i tennisåret, og jeg gleder meg alltid til den. De to siste årene ga meg veldig mye, og jeg håper det blir et nytt godt år i Roland-Garros, sa Ruud tirsdag.

Nordmannen har startet sin jakt på nok en finale.

– Det ble en god start for meg. Jeg spilte stødig og gjorde ikke mange upressede feil. Jeg spilte bra da jeg vant i Genève forrige uke, og jeg håper jeg kan ta det med meg hit, fortsatte han.

I det tredje settet ble det 1-1 før Ruud igjen fikk til et servebrudd. Akkurat som i de to første settene tok han kjapt ledelsen. Ruud servet inn 3-1 og holdt deretter egen serve inntil han satte punktum ved å bryte igjen.

(©NTB)