En betenkt Erling Moe underveis i bortekampen mot Qarabag i europaligaen. Foto: Ehtiram Jabi / AP / NTB

Tannløst Molde tapte 0-1 i europaligaåpningen

Molde ble overkjørt av Qarabag i Baku og gikk på et 0-1-nederlag i europaligaen torsdag kveld.

Av NTB | 21.09.2023 20:42:50

Sport: Dermed ble det en tøff innledning på gruppespillet for Erling Moes menn. Qarabag styrte kampen og ligner en favoritt til å gå videre fra gruppe H sammen med det tyske storlaget Leverkusen.

Klubben fra Aserbajdsjan hadde mest ball og flest sjanser torsdag. Men Jacob Karlstrøm gjorde en god figur i Molde-målet og holdt gjestene inne i kampen.

På tampen av første omgang kom kampens tre første avslutninger på mål, alle til Qarabag, og Moldes keeper stoppet samtlige.

Karlstrøm var også god da han avverget Abdellah Zoubirs gigantsjanse ni minutter etter hvilen. Men det ble vrient for det norske laget å stå imot trykket etter den påfølgende corneren.

Qarabag holdt ballen rundt Moldes 16-meter, og Leandro Andrade fikk klemt ballen i mål bak en utspilt Karlstrøm.

Moe tok grep drøyt halvveis ut i annen omgang og byttet inn Fredrik Gulbrandsen, Kristian Eriksen, Eirik Hestad og Martin Linnes. De var med på å løfte Molde-laget noe opp i banen, men uten at det ga uttelling i form av scoring.

Gjestene hevet seg kraftig i sluttminuttene og skapte farligheter, men ikke nok til å overliste vertenes solide keeper, Andrej Lunjov.

På overtid fikk Juninho en kjempesjanse til å punktere kampen for Qarabag, men han fikk et dårlig treff og sendte ballen over. Dermed endte det 1-0.

Leverkusen smadret Häcken og trener Per-Mathias Høgmo i den andre kampen i gruppa. Den tidligere Bodø/Glimt-spissen Victor Boniface markerte seg med mål og målgivende pasning i tyskernes 4-0-seier på hjemmebane.

Even Hovland spilte hele kampen i Häckens midtforsvar.