Kolstad-keeper Torbjørn Bergerud fikk mye å gjøre i CL-kampen mot Kielce i Trondheim Spektrum. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kolstads oppsving ikke nok i hjemmedebuten – tapte knepent for mesterligafinalist

Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League-håndballen.

Av NTB | 21.09.2023 20:42:27

Sport: Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

Lagene fulgte hverandre tett i åpningen. Sander Sagosens to første scoringer fikset 3-3 og 6-5-ledelse, men kort tid etter sluknet Kolstads offensiv.

Det ga Kielce muligheten til å rykke fra 9-8 til 15-9. For mange bom ødela for hjemmelaget, og spesielt Magnus Gullerud fikk det ikke til å stemme. Han scoret på kun ett av fem forsøk før pause.

Inn til hvilen fikk gjestene fra Polen med seg 17-11. Det så stygt ut for Kolstad tidlig i andre omgang, men midtveis kviknet vertene til og kappet luken til tre mål.

Senere var den nede i to da Gøran S. Johannessen styrte inn 26-28. Han ble Kolstads toppscorer med åtte fulltreffere.

Kolstad legger alle sine hjemmekamper i Champions League til Trondheim Spektrum. Klubben budsjetterer for 7000 tilskuere i hvert oppgjør. Til daglig spiller de i en hall med en kapasitet på 2500.

Trønderne åpnet nylig CL-sesongen med 31-22-seier over Pelister Bitola i Nord-Makedonia. Neste oppgave i turneringen er borte mot kroatiske Zagreb 28. september.