Menu
Ingrid Landmark Tandrevold gikk et kjempeløp på sprinten i Hochfilzen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Tandrevold vant med prikkfri sprint i Hochfilzen: – Den mest utfordrende distansen for meg

Ingrid Landmark Tandrevold (27) tok sin første verdenscupseier i et renn med individuell start da hun vant fredagens sprint i østerrikske Hochfilzen.

Av NTB | 08.12.2023 15:49:58

Sport: Den norske skiskytterstjernen gjorde trolig sitt beste sprintløp i karrieren. Hun har vunnet ett individuelt verdenscupløp tidligere i karrieren – en vindfull fellesstart i Östersund i mars 2021.

– Sprint har vært den mest utfordrende distansen for meg, og det er de løpene jeg har gruet meg mest til. Så hvis jeg vinner i dag, på en sprint, så skal jeg være veldig stolt. Dette har jeg jobbet for, sa Tandrevold til TV 2 før alle løperne var i mål.

Hun viste fine takter fra start og ledet med 2,4 sekunder på svenske Mona Brorsson etter å ha skutt fullt på liggende skyting.

– Jeg er utrolig fornøyd med skytingen i dag. Jeg har virkelig gått mine strafferunder her (i Hochfilzen), så det var deilig å se alle blinkene gå ned, sa vinneren.

Tandrevold klarte imidlertid å holde unna på sisterunden, og Öberg kom i mål 4,9 sekunder bak henne.

– Det er en løype som er som skapt for Ingrid. Hun er så god i lett-terreng, sa TV 2s skiskytterekspert Tiril Eckhoff.

Løper etter løper kom i mål bak Tandrevold utover i rennet. Öberg beholdt sin 2.-plass, mens Justine Braisaz-Bouchet fra Frankrike tok 3.-plassen.

– Jeg synes det er ett av de bedre løpene mine i løypa. Det var kjempegøy å gå på ski. Jeg må bare si tusen, tusen, tusen takk til smørerne. Men pokker så irriterende når det flyter så bra at jeg ikke klarer å få ned de blinkene, sa Knotten og la til:

– Jeg skjøt ti treff her i fjor og ble nummer åtte.

Knotten har 40,4 sekunder å ta inn på Tandrevold på lørdagens jaktstart. Opp til 3.-plassen skiller det 20,7 sekunder.

Alle de norske skiskytterne kom seg videre til jaktstarten. Plasseringene ble som følger: 19) Marit Ishol Skogan 1.25,4 min. bak (2 bom), 22) Marthe Kråkstad Johansen 1.31,9 (1), 37) Emilie Kalkenberg 1.56,9 (3), 42) Juni Arnekleiv 2.00,8 (3).

Farten var dessuten god i sporet, og Tandrevold økte føringen med perfekt skyting også på den stående serien. Raske Elvira Öberg gikk ut 12,6 sekunder bak henne og lignet en trussel.

Karoline Knotten plasserte seg på 6.-plass etter et godt langrenn, men to bom på standplass.

(©NTB)

Flere nyheter: