Karoline Knotten VM-stafetten i Oberhof i februar. Foto: Javad Parsa / NTB

Tandrevold beste norske i Östersund – dobbelt italiensk på topp

Ingrid Landmark Tandrevold ble beste norske på 7.-plass i normaldistanserennet i skiskytterverdenscupen i Östersund torsdag. To bom ødela.

Av NTB | 09.03.2023 14:25:34

Sport: Det ble dobbelt italiensk på topp. Dorothea Wierer og Lisa Vittozzi var begge feilfrie på standplass og ble de klart beste. Wierer var 25,5 sekunder foran Vittozzi i mål.

Ingrid Landmark Tandrevold hang lenge med i kampen om en plass på pallen etter at hun traff med sine 15 første skudd, men med to tilleggsminutter på siste stående falt hun bakover på listene.

Karoline Knotten skjøt i likhet med italienerne øverst på pallen fire fulle hus, men farten i sporet var ikke god nok. Hun endte opp 13,5 sekunder bak Tandrevold og lå på niendeplass med rundt 45 løpere i mål.

Marte Olsbu Røiseland tok to seirer i Nove Mesto sist helg på sprinten og jaktstarten. Begge gangene ble Ingrid Landmark Tandrevold nummer to. Røiseland seiret også i parstafett sammen med Vetle Sjåstad Christiansen.

I torsdagens renn i Östersund gikk det imidlertid skeis. Røiseland skjøt på seg fem tilleggsminutter og havnet over seks minutter bak vinneren.

– To bom på første skyting ødela løpet fra start, sa Røiseland til NRK.

Lisa Vittozzis 2.-plass sikret henne sammenlagtseieren i normaldistansecupen. Den ledet hun foran det siste rennet i Östersund.