Menu
Minst 29 mennesker omkom og de materielle skadene er store flere steder etter at rundt 60 tornadoer rammet flere delstater i USA. Dette bildet er fra Sullivan i Indiana, der tre mennesker er funnet omkommet og flere hus ble til pinneved. Foto: AP / NTB

Tallet på omkomne stiger etter uvær i USA

Minst 29 mennesker er funnet omkommet etter at over 60 tornadoer rammet deler av Sørstatene og Midtvesten i USA.

Av NTB | 02.04.2023 12:04:02

Ulykker og naturkatastrofer: Tornadoer krevde liv i en rekke stater sørøst i USA, og de materielle ødeleggelsene er flere steder store.

Flest liv gikk tapt i Tennessee, der det til nå er funnet tolv omkomne i McNairy County, øst for Memphis.

Det kommer i tillegg til de totalt 17 menneskene som mistet livet i Arkansas, Mississippi og Alabama i sør, Indiana og Illinois i Midtvesten og Delaware, som ligger på østsiden av en halvøy i Atlanterhavet.

Fire mennesker omkom også da taket og deler av veggene kollapset under en heavy metal-konsert i Apollo Theatre i byen Bevidere i Illinois. Blant ofrene var en mann i 50-årene, som ble hentet ut av ruinene.

– Jeg satt og holdt hånden hans og sa at alt ville bli bra, forteller Gabrielle Lewellyn, en av de andre som var på konserten, til WTVO-TV.

Mannen ble erklært død da redningsmannskapene ankom stedet. 40 andre ble skadd i dramaet, og tilstanden til to av dem var søndag fortsatt kritisk.

(©NTB)

Flere nyheter: