Menu
Halvor Egner Granerud fikk det ikke til å stemme i Planica. Foto: Darko Bandic / AP Photo / NTB.

Granerud skuffet i Planica – mistet skiflygningscupen i sesongavslutningen

Halvor Egner Granerud klarte ikke å forsvare ledelsen sin i skiflygningscupen da han endte på en skuffende 13.-plass i sesongavslutningen i Planica.

Av NTB | 02.04.2023 11:44:02

Sport: 26-åringen landet på 215,5 meter i første omgang og hadde mye å ta igjen i finaleomgangen. Der svarte han med et svev på 237 meter og klatret ti plasser. Det var likevel ikke nok til å forsvare ledelsen i skiflygningscupen.

– Jeg skulle gjerne fått det litt bedre til i dag, men sånn er det av og til. Jeg prøvde å gjøre en endring inn i første omgang, men jeg fikk det ikke helt til, sa Granerud til Viaplay.

Granerud ledet cupen med ti poeng ned til østerrikske Stefan Kraft foran sesongens siste renn. Østerrikeren endte som nummer tre og sikret seg dermed krystallkula for tredje gang.

– Nå er vi ferdig. Det var kjipt å tape den kula, men jeg får bruke det som motivasjon inn mot neste år, sa Asker-gutten.

Robert Johansson (16.-plass), Bendik Heggli Jakobsen (25.), Kristoffer Eriksen Sundal (26.) og Daniel-André Tande (30.) var også i aksjon i Planica.

Lørdag ble det arrangert både lagkonkurranse og skiflygningsrenn i Planica. I lagkonkurransen endte Norge som nummer tre etter Østerrike og Slovenia. Forfang, Heggli, Johansson og Granerud dannet det norske laget. Sistnevnte ble også beste norske da han fløy ned til 4.-plass i skiflygningsrennet.

– Det har vært helt sykt. Det er så mye jeg har fått til i år, som jeg har drømt om. Bare det å gjøre det en gang til, å få til en sesong til hvor du er best er kjempe, kjempe kult, sa Granerud.

– Med unntak av Planica har det vært en veldig god sesong, fortsatte han.

Granerud vant verdenscupen med 338 poeng ned til Kraft. Slovenske Anze Lanisek ble nummer tre.

– I kveld blir det fest, og jeg tror ikke vi trenger å vente helt til kvelden heller, kunne Granerud røpe.

Johann André Forfang ble beste norske på 10.-plass etter han fløy ned til 229,5 og 228,5 meter.

Granerud hadde allerede vunnet verdenscupen sammenlagt. 26-åringen er den første nordmannen i historien som vinner verdenscupen sammenlagt to ganger. Han gikk også til topps i 2020/21-sesongen.

(©NTB)