Menu
Tadej Pogacar sikret både seier og verdifulle sekunder i sammendraget i Tour de France tirsdag. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Tadej Pogacar vant tøff fjelletappe i Tour de France – Jonas Abrahamsen beholdt trøyene

Tadej Pogacar sikret seieren på den første tøffe klatreetappen i årets Tour de France. Jonas Abrahamsen beholdt både klatre- og poengtrøya.

Av NTB | 02.07.2024 17:03:33

Sport: Den fjerde etappen ble en kamp mellom sammenlagtfavorittene etter at bruddet med blant andre Odd Christian Eiking og Tobias Halland Johannessen ble hentet inn snaut 30 kilometer før mål.

Med én kilometer igjen til toppen av Col du Galibier, nesten 20 kilometer fra målgang, stakk Tadej Pogacar fra resten av favorittene i front. Jonas Vingegaard hengte seg på, men mistet noen sekunder til Pogacar opp bakken.

I utforkjøringen økte Pogacar forspranget ned til Vingegaard og sikret etappeseieren. Han tok samtidig over ledelsen i sammendraget.

Mye har handlet om Abrahamsen så langt i Tour de France og tirsdagens etappe handlet for telemarkingen om å forsøke å beholde klatre- og poengtrøya.

Det klarte han ved å komme på femteplass på etappens eneste innlagte spurt, samtidig som ingen av sammenlagtfavorittene i front kunne ta ham igjen i klatrekonkurransen. Det til tross for at det sto om 20 klatrepoeng opp utenforkategoriserte Col du Galibier.

(©NTB)