Menu
Tadej Pogacar sikret etappeseier og sammenlagt ledelse i Tour de France tirsdag. Foto: Jerome Delay / AP / NTB

Pogacar vant tøff fjelletappe i Tour de France – Abrahamsen beholdt trøyene

Tadej Pogacar sikret seieren på den første tøffe fjelletappen i årets Tour de France. Jonas Abrahamsen beholdt både klatre- og poengtrøya.

Av NTB | 02.07.2024 17:13:15

Sport: Den fjerde etappen ble en kamp mellom sammenlagtfavorittene etter at bruddet med blant andre Odd Christian Eiking og Tobias Halland Johannessen ble hentet inn snaut 30 kilometer før mål.

Med én kilometer igjen til toppen av Col du Galibier, nesten 20 kilometer fra målgang, stakk Pogacar fra resten av favorittene i front. Jonas Vingegaard hengte seg på, men mistet noen sekunder til Pogacar opp bakken.

I utforkjøringen økte Pogacar forspranget ned til Vingegaard og sikret etappeseieren. Han tok samtidig over ledelsen i sammendraget.

– Jeg er superglad. Dette var planen og vi utførte den veldig bra. Det var som en drømmeetappe, sier Pogacar til arrangøren.

Vingegaard kom i mål 37 sekunder bak sloveneren. I tillegg ble han tatt igjen av Remco Evenepoel, Juan Ayuso og Primoz Roglic på vei til mål.

I tillegg tjente Pogacar bonussekunder på etappen. Det gjør at han leder i kampen om den gule trøya med 45 sekunder ned til Evenepoel. Vingegaard ligger på tredjeplass, 50 sekunder bak Pogacar i sammendraget.

På et tidspunkt på fjerde etappe hadde Eiking sammenlagtledelsen i Tour de France, men 17-mannsbruddet med 29-åringen fra Stord og Halland Johannesen holdt ikke unna for sammenlagtfavorittene.

– Det var en god seier å komme seg i bruddet. Det ga håp og muligheter for etappen. Det var litt dårlig samarbeid og så fikk vi heller ikke den store luken, men det var litt som forventet med kort etappe og bare opp og ned, sier Eiking til TV 2.

Poengtrøya var under fare allerede etter 18,9 kilometer, på etappens eneste innlagte spurt. Der kunne både mandagens etappevinner Biniam Girmay og danske Mads Pedersen overta ledelsen i poengkonkurransen.

Pedersen vant den innlagte spurten, mens Girmay ble nummer to, men ettersom Abrahamsen selv sprintet inn som nummer fem, beholdt han ledelsen i kampen om den grønne trøya.

Ingen av sammenlagtfavorittene i front kunne ta ham igjen i klatrekonkurransen, til tross for at det sto om 20 klatrepoeng opp utenforkategoriserte Col du Galibier.

Beste nordmann på etappen ble Eiking. Han endte på 39.-plass, sju minutter og 26 sekunder bak Pogacar i mål.

Mye har handlet om Abrahamsen så langt i Tour de France og tirsdagens etappe handlet for telemarkingen om å forsøke å beholde klatre- og poengtrøya.

(©NTB)

Flere nyheter: