Menu
Det stormet rundt dommer Marius Lien mandag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

TA: Dommeren anmeldte mann for grove trusler etter omstridt avgjørelse i Molde

Fotballdommer Marius Lien gikk tirsdag til politiet i Skien og anmeldte trusler han mottok etter eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg dagen i forveien.

Av NTB | 22.05.2024 14:49:32

Sport: Det er Telemarksavisa som har snakket med fotballdommeren om etterspillet etter kampen i Molde.

På tampen av oppgjøret ville Molde ha straffespark, men fikk ikke medhold av Lien. I stedet gikk Sarpsborg rett i angrep og satte inn 4-2-målet. I etterkant ble kamplederen kalt ut til VAR-skjermen for å vurdere straffesituasjonen på nytt, men valgte å stå fast på sin beslutning.

I etterkant innrømmet han at det var en gal avgjørelse.

Nå har 29-åringen valgt å anmelde en person som sendte ham flere meldinger med truende innhold etter kampen. En av meldingene kom raskt etter kampslutt, den andre flere timer deretter. I den første sto det:

«Hei, du din forbanna retardet tilbakestående dommer. Setter du dine bein i Sandefjord for å dømme kommer jeg til å knekke begge beina dine. Forbanna korrupte jævla horedommer».

Lien sier til TA at han har høy terskel for å akseptere tilbakemeldinger, men:

– Det kan også godt være at dette var skrevet i affekt, og ikke bokstavelig ment, men det var uansett langt over streken og bør reageres på – ikke minst av preventive hensyn, sier han.

Kamplederen reagerer også på at han fikk en ny melding fra samme person natt til tirsdag.

– Én ting er meldinger som kommer inn rett etter klokka 19.00, når det fortsatt er mye følelser. Men når det kommer mange timer etterpå, når folk har fått pustet ut litt, så blir det straks litt mer alvorlig. Da mener jeg man må ta konsekvensene, sier Lien.

(©NTB)