Menu
Møtet mellom Syria og Tyrkia, med Russland og Iran som meklere, fant sted i Moskva. Foto: AP / NTB

Syria og Tyrkia enige om å bedre forholdet

Syria og Tyrkia ble onsdag enige om et veikart for å bedre sitt anspente forhold etter samtaler med Iran og Russland i Moskva.

Av NTB | 10.05.2023 17:34:14

Politikk: Tyrkia støttet væpnede opposisjonsgrupper i Syria gjennom hele den elleve år lange borgerkrigen i landet, og har inntatt deler av landet for å bekjempe kurdiske styrker.

Avtalen mellom Syria og Tyrkia kommer uka etter at syriske og arabiske myndigheter ble enige om en lignende avtale i Jordan. Den arabiske liga har blant annet gjenopprettet Syrias medlemskap, og president Bashar al-Assad er invitert til å delta på det kommende toppmøtet i Jeddah i Saudi-Arabia.

Russland og Iran har begge vært nære allierte av Assad hele konflikten gjennom, og har også jobbet for å gjenopprette forbindelsene mellom Syria og nabolandene.

Avtalen mellom Syria og Tyrkia kommer også samtidig med at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er under intenst press på hjemmebane for å returnere flere millioner syriske flyktninger.

Syriske statlige medier siterte Syrias utenriksminister Faisal Mekdad, som sa at Syria og Tyrkia deler «mål og felles og interesser», og at man så muligheter for samarbeid. Likevel la han også til at målet er å få tyrkiske styrker ut av Syria.

(©NTB)

Flere nyheter: