Menu
På høstens eksamen fikk 9,2 prosent av studentene karakteren A, noe som er den høyeste andelen noensinne, viser tall fra Nokut illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sykepleierstudentene presterte bedre på årets deleksamen

Etter et karakterfall under koronapandemien, er gjennomsnittskarakteren på nasjonal deleksamen for sykepleierstudentene tilbake på nivåene fra 2016-2019.

Av NTB | 18.01.2023 15:05:33

Utdanning: Det viser tall fra Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen). Nokut-direktør Kristin Vinje gleder seg over bedring.

– Mange av de som tar denne eksamenen kommer rett fra videregående og er førstesemesterstudenter. Pandemien gjorde at disse studentene knapt hadde hatt en eksamen før de tok denne. At så mange har mestret denne krevende eksamenen er veldig bra, og noe studentene kan være stolte av, sier hun i en pressemelding.

Nasjonal deleksamen avholdes i anatomi, fysiologi og biokjemi. På høstens eksamen fikk 9,2 prosent av studentene karakteren A, noe som er den høyeste andelen noensinne. Studentene ved Lovisenberg diakonale høgskole presterte best. Der fikk hver tredje kandidat toppkarakter, samtidig som de hadde den laveste strykprosenten i landet.

Strykprosenten på årets deleksamen gikk samtidig marginalt ned, fra 25,2 prosent i 2021 til 25,1 prosent i 2022, men er fortsatt høyere enn tidligere år.

Vinje mener at strykprosenten fortsatt er for høy, men at det ikke er aktuelt å lempe på kravene på eksamen.

– Fra vår side er det ikke aktuelt å lempe på kravene for å få flere gjennom, men heller prøve å inspirere institusjoner og studenter til å gjøre det enda litt bedre på neste forsøk, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: