Menu
Morten Thoresen er VM-klar. Foto: Javad Parsa / NTB

Sykdom stopper omstridte uttakskamper i bryting – Thoresen får ettertraktet VM-plass

Morten Thoresen er klar for bryte-VM i 67-kilosklassen etter at den omstridte kvalikkampen mot Håvard Jørgensen er avlyst som følge av at sistnevnte er syk.

Av NTB | 22.08.2023 09:24:31

Sport: Det bekrefter Norges Bryteforbund overfor NTB tirsdag.

Morten Thoresen og Håvard Jørgensen har kjempet om å bli Norges representant i 67-kilosklassen under VM i Serbia i neste måned september. For å avgjøre hvem av dem som skal få plassen, var det lagt opp til en egen kvalifiseringsduell dem imellom tirsdag.

Den blir det nå ingenting av.

Ifølge bryteforbundet er Jørgensen syk og kan ikke delta i uttakskampen. Det betyr samtidig at han må opp en vektklasse i VM.

Bare en utøver kan delta i hver vektklasse i VM, og Jørgensen og Thoresen hadde meget gode resultater i EM og de øvrige uttaksstevnene. For å avgjøre hvem som skulle få VM-plassen i 67 kilo, skulle de to bryte best av tre kamper tirsdag.

– Håvard ble syk etter at han kom hjem fra Tyskland i helgen, og sliter med diaré. Det er veldig synd for Håvard, som i likhet med Morten har slått brytere i verdenstoppen den siste måneden, sier sportssjef Thor Hyllegård til NTB.

– Toppidretten er brutal, men Håvard kommer tilbake, legger han til.

Nå slipper han altså likevel å gå de aktuelle kampene.

Tre kvinner deltar i mesterskapet for Norge.

Menn: Morten Thoresen (67 kg), Håvard Jørgensen (72 kg), Per Anders Kure (77 kg), Exauce Mukubu (87 kg), Felix Baldauf (97 kg), Oskar Marvik (130 kg).

Morten Thoresen får den norske VM-plassen i 67-kilosklassen, mens Jørgensen deltar i 72-kilosklassen.

Morten Thoresen tok en sterk turneringsseier i Polen i sommer, og blir en av seks mannlige brytere i VM. Han har kritisert bryteforbundet for å legge opp til tøffe uttakskamper mot Jørgensen tett opp mot VM.

Kvinner: Othelie Høie (59 kg), Grace Bullen (62 kg), Marion Bye (76 kg).

(©NTB)

Flere nyheter: