Menu
Iga Swiatek vant Roland-Garros for fjerde gang. Foto: Christophe Ena, File / AP / NTB

Swiatek til topps i Paris – tok sin femte Grand Slam-tittel

Tenniseneren Iga Swiatek kunne lørdag juble for sin tredje strake tittel i Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Italienske Jasmine Paolini ble knust i finalen.

Av NTB | 08.06.2024 16:23:11

Sport: Polske Swiatek (23) var stor favoritt foran finalen på Philippe-Chatrier-banen i den franske hovedstaden og avgjorde i to strake sett på litt over én time.

Mot 15.-rangerte Paolini ble Swiatek brutt i sitt andre servegame, men hun slo tilbake med det samme og brøt to ganger til på vei mot 6-2-seier. I andre sett strammet Swiatek grepet ytterligere, og finaletriumfen var i boks med 6-1-seier.

28 år gamle Paolini spilte lørdag Roland-Garros-finale som første italiener siden Sara Errani var der i 2012, men Italia må fortsatt vente på sin første seier siden 2010. Den gang gikk Francesca Schiavone til topps.

Swiatek har fortsatt til gode å tape en Grand Slam-finale i single. Hun har vunnet Roland-Garros fire ganger siden 2020, og hun ble US Open-mester i 2022.

I 2021 kom Swiatek til finalen i doubleturneringen i Roland-Garros sammen med Bethanie Mattek-Sands (USA), men det ble tap for tsjekkiske Barbora Krejcikova og Katerina Siniakova.

(©NTB)